Šeštadienio naktį užsiliepsnojo mobiliojo ryšio telefonais ir jų priedais prekiaujančios bei telefonus taisančios bendrovės „Starnetas“ patalpos Ramygalos gatvėje. Per gaisrą apdegė parduotuvėje buvęs turtas, aprūko vidus. Gaisro padaryti nuostoliai gali siekti apie 30 tūkstančių litų.

Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos oficialiame pranešime teigiama, kad parduotuvė buvo padegta. Manoma, kad padegėjai, išdaužę durų stiklo paketą specialiai atsineštu įrankiu, į vidų įpylė ar įmetė padegamojo skysčio.

Laimė, suveikė signalizacija ir ugniagesiai suskubo laiku. Dėl pirmame aukšte esančioje parduotuvėje įsiplieskusio gaisro, kilo pavojus daugiabučio namo virš parduotuvės esančių butų gyventojams.

Dešimttūkstantiniai nuostoliai

Sekmadienį priešpiet ant durų skelbimą klijavęs vyriškis PB informavo, kad parduotuvė dėl techninių kliūčių nedirbs iki rugpjūčio 11-osios. Bent jau taip buvo parašyta skelbime. Telefonus patikėję taisyklai klientai juos gali susigrąžinti paskambinę skelbime nurodytu telefono numeriu.

Ruslanu prisistatęs vyriškis sakė apie nelaimę sužinojęs vidury nakties: „Parduotuvėje įrengta signalizacija. Turtas draustas. Tačiau ugnis pridarė nemažai nuostolių. Nuo karščio išsilydė plastmasiniai mobiliųjų telefonų priedai ir dalys, apdegė kai kurie telefonai. Laimė, didžioji dalis telefonų nakčiai sudedami į seifą, esantį kitame kambaryje.“

Paklaustas, ką mano apie padegimą, vyriškis nieko neatsakė, tačiau paminėjo, kad nuostoliai gali būti nemaži. „Apdegė prekės, smarkiai aprūko patalpos, – tvirtino jis. – Nežinau, kaip įvertins patalpų remontą meistrai. Tačiau manau, kad nuostoliai gali siekti apie 30 tūkstančių litų.“

Naujais telefonais, jų priedais ir telefonų taisymu užsiimanti bendrovė šiame daugiabučiame name įsikūrė prieš pusmetį. Redakcijos žiniomis, čia dirbę vyrai netruko užsitarnauti klientų pasitikėjimą kaip kokybiškai paslaugas teikianti įmonė. Tačiau įsikūrusi bendrovė patraukė ne tik klientų ar konkurentų, bet ir vis dar egzistuojančių nusikalstamo pasaulio atstovų dėmesį.

Tad netrukus po parduotuvės atidarymo pas savininką užsuko „stogą“ pasiūlę vyrukai. Už savo paslaugas jie pareikalavo atitinkamos pinigų sumos. Savininkas nusikaltėliams mokėti nesutiko, tačiau greit įsitikino, kad reketininkai nejuokauja.

Pirmiausia verslininkas buvo pagąsdintas pro namo langą įmesta plyta. Tąkart užteko tik pakeisti stiklą. Netrukus buvo pagrasinta rimčiau: ant namo stogo užmesti 4 buteliai su padegamuoju skysčiu. Dėkui Dievui, ugnis didesnės žalos padaryti nespėjo, nes staiga pliūptelėjusias liepsnas pastebėjo kaimynai. Jos buvo nuslopintos, net nespėjus užsidegti stogo dangai.

Parduotuvės padegimas – trečias įspėjimas. Kokių dar veiksmų imsis reketininkai, lieka tik mįslė. Daugiabučio namo pirmame aukšte įrengtos parduotuvės padegimas ne tik rimtas grasinimas parduotuvės savininkui. Tokiais veiksmais nusikaltėliai tarsi paskelbė nuosprendį niekuo dėtiems gyventojams. Juk ir tą nelemtą naktį ne vienam suaugusiajam ir vaikui teko šokti iš miegų, kai ėmė kaukti gaisrinių mašinų sirenos ir akimirksniu pasklido aitrus degėsių kvapas bei dūmai.

Šį įvykį tiria PGV ir policijos pareigūnai. Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos inspektorė Vilma Vaiginytė PB informavo, kad šiemet iš viso jau būta 18 įvairių padegimų. Visus juos tiria PGV ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai.