Ją apžiūrėję specialistai nustatė, kad tai yra maždaug 100 kg svorio aviacinė bomba. Jei ji sprogtų, aplinkiniams namams pasekmės būtų labai rimtos.

Pareigūnai jau išvedė artimiausiai gyvenančius žmones iš namų. Prašoma iš namų išeiti ir tolimesnių pastatų gyventojus.

Pirminiais duomenimis, tai rusiška bomba. Padaryta nevykusiai, todėl nesprogusi.

Apie 22 val. sostinės policija informavo, kad sprogmuo vis dar neišvežtas. Ekspertai sprendžia, ar bombą reikia išvežti ir sunaikinti, ar galima ją neutralizuoti vietoje.

Toks sprogstamasis užtaisas galėtų sugriauti viską, kas yra aplinkui maždaug 700 metrų spinduliu. Tačiau kiti sprogstamųjų medžiagų žinovai tik šaiposi iš tokių pareiškimų - pasak jų, sprogimas sugriautų tik pastatus maždaug šimto metrų spinduliu, kitiems tik išlėktų langai.

Kariuomenės išminuotojai nakties metu vykdys sprogmens nukenksminimo darbus. Planuojama operacijos trukmė iki dvylikos valandų. Pavojingos zonos ribose evakuojami gyventojai (pilna evakuacija iki 70, dalinė iki 250 metrų spinduliu). Laikinas jų prieglobstis numatytas S.Daukanto gimnazijos ribose. Taip pat bus uždaromas eismas aplinkinėse gatvėse (Gedimino pr., Kudirkos g., Rotundo g., Jasinskio g. ir kt). Laikinas gyventojų prieglobstis numatytas S.Daukanto gimnazijoje.

Policijos departamentas naktį pranešė, kad 1.10 val. sprogmuo nukenksmintas (išsuktas sprogdiklis). Sprogmuo su sprogstamąja medžiaga gabenamas į Pabradės poligoną sunaikinimui. Kariškius nulydėjo Vilniaus apskr VPK pajėgos.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, apie 3 val., Vilnaius policija perdavė padėką žiniasklaidai, kariuomenės išminuotojams, ugniagesiams ir greitosios pagalbos medikams už operatyvų darbą. Policija taip pat dėkoja aplinkinių namų gyventojams už supratingumą ir kantrybę.