Pirminiais duomenimis, konfliktas kilo dėl cigarečių.

Apie 2 val. nakties Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Užsieniečių registracijos centre Pabradėje budėję pasieniečiai turėjo malšinti muštynes.

VSAT informuoja, kad neteisėtai į Lietuvą patekusių ir centre apgyvendintų užsieniečių bendrabučio 2 aukšto koridoriuje kilo triukšmas. Į muštynes stojo apie 50 Vietnamo ir apie 10 Gruzijos piliečių.

Išskirti užsieniečius ir lokalizuoti incidentą atskubėjo budinčios tarnybos pasieniečių pajėgos, atvyko ir du VSAT kinologai su tarnybiniais šunimis. Įsiaudrinusius konflikto dalyvius pasieniečiai sutramdė jėga ir ašarinėmis dujomis.

Paaiškėjo, kad per muštynes nukentėjo 26-erių Gruzijos pilietis. Iškviesti greitosios medikai jam suteikė pirmąją pagalbą dėl pjautinės žaizdos rankoje. Į ligoninę gruzino vežti neprireikė.

Pirminiais duomenimis, muštynės kilo, kai vienas Gruzijos pilietis pradėjo kabinėtis prie vietnamiečių ir reikalauti iš jų cigarečių. 

URC pradėjus įvykio tyrimą ir ėmusis priemonių, atskirti konflikto iniciatorius, dieną centre buvo ramu.

Iš viso šiuo metu čia yra apgyvendinti 185 neteisėtai į Lietuvą patekę užsieniečiai bei prieglobsčio prašytojai. Daugiausiai tarp jų yra Vietnamo (112), Rusijos (25) ir Gruzijos (21) piliečių.

Užsieniečių registracijos centras yra specializuotas VSAT padalinys, skirtas laikyti sulaikytus užsieniečius ir teismo arba Migracijos departamento sprendimu laikinai apgyvendinti prieglobsčio prašytojus, vykdyti užsieniečių grąžinimą bei išsiuntimą iš Lietuvos.