Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, apie 23.40 val., Klaipėdoje, į remontuojamo Pilies tilto apsauginius betoninius atitvarus trenkėsi taksi automobilis.

Automobilis atlėkė tiesiai Naujojo Uosto gatve. Prieš pat atsitrenkiant vairuotojo dar bandyta stabdyti, tačiau "Mercedes" vis tiek žiebėsi į atitvarus.

Pasak liudininkų, išlipęs vairuotojas iš bagažinės pasiėmė du plastmasinius butelius kažkokio gėralo ir nukiūtino šalin. Avariją matę žmonės atkreipė dėmesį į vieną labai ryškią vairuotojo aprangos detalę - jis avėjo žydros spalvos sportiniais bateliais.

Maždaug už 1,5 kilometro, Naujojo Uosto ir S. Daukanto gatvių sankryžoje kelių policijos patruliai pamatė, kad panašiai apibūdintas pilietis (girtas, rankose du "bambaliai" alaus, avi žydros spalvos sportiniais bateliais) bando sėsti į automobilį "VW Passat".

Paklaustas, ar ne jis su žydros spalvos bateliais vairavęs ir pametęs "Mercedes" automobilį, pilietis nesispyriojo ir prisipažino, kad tai jo darbas. Neva, jo klientas paprašęs, kad būtų skubiai nuvežtas į kazino kitoje Danės upės pusėje. Kad tiltas uždarytas, jis nežinojęs, nes laikraščių neskaitąs, radijo neklausąs, tiesa, televizorių žiūri.

Taksi vairuotojui Giedriui P. (gim. 1980 m.) nustatytas sunkus girtumo laipsnis - 2,79 prom. alkoholio.

Giedrius P. - Kelių policijai žinomas veikėjas. 2005 m. Jūrininkų ir Bandužių gatvių sankryžoje įkliuvo vairuodamas girtas. Buvo nubaustas 2300 litų bauda, o teisė vairuoti atimta 30 mėnesių. 2007 metų
gruodžio mėnesį atgavo vairuotojo pažymėjimą, tačiau jau kitų metų gruodžio 27 dieną, būdamas neblaivus, Naujakiemio gatvėje su automobiliu "Ford Focus" sukėlė avariją. Teismas nebuvo rūstus, tad teisė vairuoti buvo atimta 24 mėnesiams, o valstybę Giedrius parėmė 2000 litų.

Jeigu tikėti Giedriumi, tai jis šį taksi automobilį išsinuomojo neseniai, galvojęs imtis proto, uždirbti pinigų, būti geras. Dabar, supratęs, kad vėl ilgam neteks vairuotojo pažymėjimo, tik aimanavo
susiėmęs galvą ir nesugebėjo pats dorai paaiškinti, kodėl gėrė, važiavo, trenkėsi ir bėgo iš įvykio vietos. Keikė save, kad per ryškius batelius darban apsiavė, gal būtų nepagavę.

Praėjusią savaitę, naktį iš penktadienio į šeštadienį ant šio tilto taip pat sudaužytas automobilis. "Audi A8" ekipažas dingo, o automobilio salone buvo rasti pasieniečio dokumentai, piniginė ir keli telefonai. Po kelių dienų į Klaipėdos kelių policiją prisistatė 18-metis stalius ir pareiškė, kad tai jis vairavo automobilį. Jis neva padarė avariją ir iš įvykio vietos pabėgo. Niekada vairuotojo pažymėjimo neturėjęs vaikinas dar bus apklausiamas specialiųjų tarnybų, o pasieniečio vaidmeniu šioje istorijoje yra susidomėjusi Imuniteto tarnyba.

Nors ant tilto sudaužytas automobilis "Audi A8" buvo apdraustas Kasko draudimu, nuostolių niekas atlyginti neketina, nes iš avarijos vietos pabėgus vairuotojui draudimas nustoja galioti, o "Audi" metinis draudimas buvo brangus - 3000 litų.