DELFI šaltiniai atskleidė, kad Vilniaus policijos pareigūnai J. Baroną su, įtariama, narkotinėmis medžiagomis buvo sulaikę ir gegužės mėnesį – pas automobiliu važiuojantį vyrą buvo rasta kanapių.

Ne kartą dėl šiurkščių Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų arešto bausme baustas J. Baronas įkliuvo visiškai atsitiktinai – neoficialiai užsimenama, kad važiuojant automobiliu vaikinas sukosi cigaretę su kanapėmis, o kai pamatė pareigūnų automobilį, taip išsigando, kad jos net iškrito iš rankų. Toks jo elgesys sukėlė kaip tik tuo metu į važiuojantį automobilį žiūrėjusius pareigūnus – jie nutarė jį sustabdyti ir patikrinti.

Ikiteisminio tyrimo metu J. Baronas pripažino jam pateiktus įtarimus, tačiau tikino, kad kanapes buvo įsigijęs sau, o ne pardavimui. Dėl to jam buvo iškelta baudžiamoji byla dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Kadangi J. Baronas kaltę pripažįsta, prokurorai procesą ketina baigti baudžiamuoju įsakymu – greičiausiai vyrui bus pasiūlyta skirti baudą, nors už tai baudžiamasis įstatymas numato ir arešto, ir laisvės atėmimo bausmę iki dvejų metų. Kokia jam turėtų būti skirta bausmė, dar spręs teismas.

Po šios istorijos J. Baronas nepasimokė ir dar kartą įkliuvo pareigūnams, kai su kitu asmeniu automobiliu „Renault Laguna“ gabeno marihuaną (apie 350 gramų).

Dainininkės brolis J. Baronas nuo seno gerai žinomas Vilniaus kelių policijai: jis daug kartų baustas už tai, kad vairavo neturėdamas tam teisės, girtas, viršydamas leidžiamą greitį. Šių metų balandį teismas jam ne tik skyrė baudą, bet ir konfiskavo jo motinos vardu registruotą prabangų BMW.

J. Barono motina Laima Pikul anksčiau DELFI buvo prisipažinusi, kad visais būdais bando sudrausminti savo sūnų, tačiau jam nieko negali padaryti – jis suaugęs žmogus.

„Manau, draugai daro blogą įtaką, nes jis laiką leidžia su draugais, todėl ir tokias nesąmones daro, gal prieš draugus čia toks vaidinimas, nežinau“, – sakė ji.