Kaip praneša Lenkijos naujienų tinklalapis zycie.pila.pl, jurbarkietis kaimyninės šalies policijai įkliuvo tuomet, kai buvo pranešta, kad jis galimai neblaivus ir vairuoja automobilvežį su trimis automobiliais.

Į šį pranešimą sureagavę Valčo miesto policininkai netrukus sustabdė jurbarkiečio vairuotą „Mercedes-Benz“, norėdami patikrinti. Paaiškėjo, kad pranešimas nebuvo melagingas, – į alkoholio matuoklį vairuotojas pūstelėjo daugiau nei dvi promiles.

Tai buvo tik nemalonumų pradžia. Kaip praneša lenkų žiniasklaida, jurbarkietis nuo bausmės už vairavimą girtam bandė išsisukti – siūlė pareigūnams kyšį. Tačiau 150 eurų Lenkijos policininkų nesugundė. Jie apkaltino jurbarkietį bandymu papirkti pareigūnus.

Netrukus policininkai patikrino ir vyro automobilvežiu gabentus automobilius. Paaiškėjo, kad vienas iš jų, „Porsche Cayenne“, galimai yra vogtas.

Įvertinę nusižengimus Lenkijos teisėsaugininkai jurbarkietį sulaikė.

Pasak kaimyninės šalies žiniasklaidos, vyrui gresia iki dešimties metų kalėjimo.

Jurbarkiečio dingimas buvo įvaręs nemažai nerimo jo artimiesiems. Vyras dingo spalio 24-ąją. Tuomet jo telefono signalas paskutinį kartą užfiksuotas jau minėtame Valče, netoli Pilos miesto, šiaurės vakarų Lenkijoje.

Pirmadienį, spalio 28 d., vyro ieškoti pradėjo ir Lietuvos ambasada Lenkijoje. Jo buvimo vieta nustatyta tą pačią dieną.

Pasak artimųjų, apie tai, kad su vienu iš vežtų automobilių gali būti kokių nors problemų, vairuotojas galėjo ir nežinoti.

Šeima ir pareigūnai dėkoja visiems už pagalbą ieškant A. Navicko. Tačiau kelias paras tarsi ant adatų gyvenusiems artimiesiems kyla nemažai klausimų, iš kurių pagrindinis – kodėl kaimyninės šalies pareigūnai nepranešė apie sulaikymą.

Šaltinis
Jurbarko rajono laikraštis „Šviesa“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (243)