Kaip pranešė Kembridžšyro grafystės policija, 2015 metų lapkričio mėnesį buvo pradėtas tyrimas dėl žmogžudystės, kuomet 35 metų lietuvis, R. Puišys buvo dingęs keletą savaičių. Po ne vienerius metus trukusių paieškų, 2020 metų liepos 1-ąją Ričardas buvo rastas Anglijoje, Visbičo mieste.

Surastas lietuvis buvo saugomas

„Beveik penkerius metus Ričardo dingimas buvo visiška paslaptis. Taip buvo iki tol, kol birželio gale mes gavome informacijos, kuri mums ir leido jį rasti“, – sakė detektyvas inspektorius Robas Holas.
Pirmiausia Ričardo saugumu buvo susirūpinta 2015 metų spalio pabaigoje, kuomet policijai buvo pateikti jo galimos gyvenamosios vietos adresai Visbiče.

Tuo metu vyras dirbo „Nightlayer Leek“ įmonėje. Paskutinįkart darbe buvo matytas 2015 metų rugsėjo 26 dieną. Tos pačios dienos vakarą žmonės jį matė su grupele lietuvių vyrų, tačiau tai buvo paskutinis kartas – vėliau vyras dingo be žinios.

„Buvo susirūpinta, kad tą naktį Ričardui buvo pakenkta. Pirmadienį, kaip tikėtasi, jis negrįžo į darbą, bet dabar mes manome, kad jis priėmė sprendimą pabėgti, nes tapo nusikaltimo auka“, – pridūrė R. Holas.

„Tyrėjų komanda nenuilstamai dirbo atlikinėdami daugybę tyrimų, tačiau nė vienas jų nevedė link dingusiojo lietuvio. Taip buvo iki tol, kol gavome informacijos, jog Ričardas gali būti gyvas ir lankytis kažkur Vistbičo apylinkėse. Atliekant paiešką, Ričardas buvo rastas gyvenantis miške, puikiai pasislėpęs ir kurį laiką visiškai su niekuo nebendravęs“, – istoriją pasakojo detektyvas.

R. Holas teigė, kad žinios apie dingusiojo radimą viešojoje erdvėje buvo nuspręsta iškart neskleisti, kol jam nebus suteiktos visos saugumo priemonės, todėl informacija apie vyro radimą buvo paviešinta tik po mėnesio.

„Jis yra saugus ir mes dirbame taip, kad užtikrintumėme jo saugumą, o taip pat jam yra suteikiama ir psichologinė pagalba, mat per tuos penkerius metus jam teko gyventi itin sunkiomis sąlygomis“, – apie dabartinį procesą informavo detektyvas.

Vietovė, kur jis buvo rastas, nėra atoki, ji netoli gyvenamųjų namų, verslo centrų ir vaikų žaidimo aikštelių, nėra per daug nutolusi ir nuo miesto centro, skelbia „The Mirror“.

Kilęs iš Šilutės rajono

Pradėtas tyrimas dėl galimo vyro išnaudojimo. Pareigūnai tiria įvairias įvykio aplinkybes.

„Šilutės naujienos“ primena, kad Ričardas yra kilęs iš Juknaičių seniūnijos. Vyras buvo sukūręs šeimą, dirbo paminklų gamybos įmonėje, juose įkalinėjo raides. Į užsienį jis išvykęs seniai, gal prieš 15 ar daugiau metų. Juknaičiuose gyveno Ričardo mama, kuri yra mirusi.