Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras.

Bylos duomenimis, 2021 metų spalio mėnesį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės įsibraunant į gyvenamąjį namą Ariogalos mieste. Į namus grįžusi nukentėjusioji pastebėjo, kad iš jų, galimai išlaužus rūsio langą, pavogti juvelyriniai dirbiniai ir sidabrinės monetos, kurių vertė siekia daugiau nei 16 tūkst. eurų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, įtarimai dėl namo apiplėšimo pareikšti trims Raseinių, Panevėžio ir Kėdainių rajono gyventojams A. A., P. A. ir S. Š. (gim. 1987 m., 1989 m., 1998 m.). Tiriant įvykio aplinkybes įtariamieji buvo susieti ir su kitomis nusikalstamomis veikomis.

Įtariama, kad 2021 metų lapkričio mėnesį tie patys trys asmenys įvykdė dar vieną vagystę įsilauždami į Panevėžio rajone esančią degalinę. Įtariamieji, galimai išdauždami langą, pateko į degalinės tarnybines patalpas ir pagrobė daugiau nei 10 tūkst. eurų.

Tą patį mėnesį A. A. ir P. A. įtariami apiplėšę techninį apžiūrų centrą Ariogaloje. Manoma, kad vyrai, sugadindami lauko durų spyną, įsibrovė į vidų ir iš kasos patalpų pagrobė daugiau nei 300 eurų.

Nusikalstamų veikų organizatoriumi įtariamas A. A., veikdamas kartu su S. Š. ir kėdainiečiu M. M. (gim. 1997 m.), pasikėsino įvykdyti dar vieną vagystę Radviliškio rajone esančioje degalinėje. Vyrai tikėjosi pagrobti daugiau nei 3 tūkst. eurų, tačiau nusikalstamos veikos nebaigė suveikus signalizacijai.

Nagrinėjant nusikalstamų veikų aplinkybes įtarimai taip pat buvo pareikšti ir su jomis susijusiam Kėdainių rajono gyventojui L. L. (gim. 1990 m.). Vyras, įtariama, suteikė informacijos gyvenamąjį namą apiplėšusiems vyrams apie jo savininkus ir galimai laikomą didelę sumą grynųjų pinigų. Atliekant ikiteisminį tyrimą pas įtariamąjį buvo aptiktas neteisėtai laikomas šaunamasis ginklas ir šaudmenys, taip pat narkotinės medžiagos – kanapės. Pastarosios taip pat aptiktos ir pas vieno iš įtariamųjų šeimos narį, Kėdainių rajono gyventoją K. Š. (gim. 2001 m.).

Visi šeši baudžiamojon atsakomybėn patraukti asmenys praeityje ne kartą teisti. Šiuo metu įtariamasis A. A. teismo laukia būdamas suimtas. Likusiems įtariamiesiems suėmimas pakeistas į kitas kardomąsias priemones – įsipareigojimą registruotis policijos įstaigoje, dokumentų paėmimą ar rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Baudžiamasis kodeksas griežčiausią bausmę už svetimo turto sugadinimą numato laisvės atėmimą iki dvejų metų, už didelės vertės svetimo turto pagrobimą – iki septynerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją