Policija informuoja, kad girtą vairuotoją ir 2 gana priešiškai pareigūnų atžvilgiu nusiteikusius keleivius policininkai sulaikė ir uždarė į areštinę.

Balandžio 6-ąją, sekmadienį Tauragėje visuomenė ir policijos pareigūnai minėjo Saugaus eismo dieną. Prevencinės priemonės metu patruliavę pareigūnai ketino nebausti smulkius Kelių eismo taisyklių pažeidimus padariusių vairuotojų, tačiau atkreipė dėmesį į Milgaudžių kaimo teritorijoje keistai manevruojantį automobilį.

Policijos pareigūnų stabdomas automobilio vairuotojas ne tik nestojo, bet ir greičiau paspaudė greičio pedalą bei spruko nuo policijos pareigūnų. Tik užkirtę kelią „Opel Corsa" vairuotojui, policijos pareigūnai sustabdė transporto priemonę, kurioje be akivaizdžiai girto vairuotojo buvo dar du keleiviai. Automobilio salone policijos pareigūnai aptiko ir apie 2 litrus naminės degtinės, supiltos plastikinėje talpoje.

Nuodugniau patikrinę transporto priemonę, policijos pareigūnai nustatė, kad automobilis nebuvo apdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, nebuvo atlikta privalomoji techninė apžiūra. Be to, nei vairuotojas, nei keleiviai nesegėjo saugos diržų.

Agresyviai nusiteikusi trijulė priešinosi sulaikoma policijos pareigūnų, tačiau visi trys įsismarkavę vyrai buvo pristatyti į Tauragės apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą. Vienam iš keleivių policijos pareigūnai alkoholio matuokliu nustatė 2,56 promilių girtumo laipsnį.

Vairuotojas ir kitas keleivis kategoriškai atsisakė tikrintis blaivumą. Atsisakymas tikrinti girtumą prilyginamas sunkiam girtumo laipsniui. Kaip paaiškėjo, keturiasdešimtmetis vairuotojas jau ne pirmą kartą už automobilio vairo sėdo neblaivus.

Už padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus vairuotojui gresia administracinė atsakomybė. Dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams trijulei gresia baudžiamoji atsakomybė, kuri užtraukia viešuosius darbus, baudą arba laisvės atėmimą iki trejų metų.