Viename iš didžiųjų prekybos tinklų dirbusi moteris sekmadienio rytą išėjo į darbą, bet parduotuvėje nepasirodė. Vedėja, nesulaukdama jokios žinios iš, pasak jos, puikios ir pareigingos, niekada be rimtos priežasties darbo nepraleisdavusios darbuotojos, ėmė nerimauti. Ji ne kartą skambino V. P., tačiau jos telefonas buvo išjungtas. Galų gale vadovė pirmadienį kreipėsi į policiją.

Į V. P. namus buvo pasiųsti Patrulių rinktinės pareigūnai. Buto duris jiems atidarė septynerių metukų berniukas. Policininkams paklausus, kur jo mama, mažylis liūdnai papasakojo, kad vakar ryte mama išėjo ir negrįžo. Berniukas jos laukė visą dieną, vakare nuėjo miegoti, tikėdamasis, kad atsibudęs ryte ras mamą namuose. Tačiau ryte jos irgi nebuvo. Septynmetis išėjo į mokyklą, po pamokų grįžo į namus. "Grįžau iš mokyklos, bet mamos dar nėra, laukiu...", - pareigūnams sakė berniukas.

Sujaudinti vaiko pasakojimo patruliai visą tai pranešė budėtojams, pastarieji ėmė ieškoti mažylio tėvo (berniukas gyveno tik su mama, tėvas, policijos žiniomis, su jo mama draugavo neilgai). O patruliai pasiliko su mažyliu. Iš namuose rastų bei jų pačių nupirktų produktų pagamino vaikui šiltus pietus, pamaitino, stengėsi prablaškyti jo liūdesį.

Tuo metu policija išsiaiškino, kad berniuko tėtis išvykęs į užsienį, lyg ir į Norvegiją. Tada buvo imta skubiai ieškoti artimų giminaičių, gyvenančių Vilniuje. Pareigūnai surado tėčio brolį, kurio globon ir perdavė mažylį.

Jurijus Lukanovas
Kriminalistai greitai išsiaiškino, kad V. P. turėjo itin artimą draugą, buvusį policininką Jurijų Lukanovą (gim. 1969 m.). Buvo nustatyta, kad sekmadienio rytą jiedu ne kartą bendravo telefonu.

Daug dienų paeiliui girtavęs J. Lukanovas buvo sulaikytas antradienį. Sulaikius jam nustatytas 2,06 prom. girtumas. Liudininkų teigimu, sekmadienį jis į namus grįžo irgi girtas.

Sulaikytas įtariamasis tvirtino nieko nežinąs, kur dingo jo itin artima draugė (jis vedęs, įtariama, kad nusikaltimas susijęs su meilės trikampiu). Tačiau pareigūnai netrukus po jo sulaikymo itin kruopščiai apžiūrėjo vietas, pro kurias iš namų į darbą eidavo V. P. Įtarimai pasitvirtino - į mišką baigiančiame pavirsti parke Baltupiuose buvo aptikti nužudytos moters palaikai.

Juos suradus, J. Lukanovas prisipažino nužudęs draugę. Jis sutiko ją prie minėtojo parko einančią į darbą. Tarp jų vėl įsiplieskė konfliktas (jie pykosi dar prieš tai bendraudami telefonu), vyras įtūžo, puolė mušti draugę ir netrukus ją pasmaugė.

Trečiadienį teismas leido J. Lukanovą suimti maksimaliam terminui - 3 mėnesiams.