Teismas praneša, kad 2015 m. lapkritį A. Paplauskas nutarė aplankyti judėjimo negalią turintį brolį, vieną gyvenusi Kaune, Petrašiūnuose. Trumpai su juo pabendravęs, brolio prašymu nuėjo į parduotuvę nupirkti maisto ir, kadangi retai matydavosi, susitikimui atšvęsti – degtinės.

Kurį laiką šventę draugiškai, broliai ėmė pyktis: A. Paplauskas papriekaištavo broliui, kad šis negerbęs motinos, net nebuvo jos laidotuvėse.

Įsiplieskus konfliktui, brolis sudavė A. Paplauskas ramentu, tačiau šis ramentą atėmė ir sudavė juo neįgaliam broliui. Kiek smūgių sudavė ir į kurias vietas, A. Paplauskas nebeatsiminė, nes buvo smarkiai apsvaigęs nuo alkoholio.

Vėliau prabudęs pamatė ant grindų gulintį nejudantį žmogų ir paskambino bendruoju pagalbos telefonu. Teigė brolio nepažinęs, todėl operatoriui pasakęs, kad bute guli negyvas nepažįstamas žmogus. Tik atvykus pareigūnams suvokė, kad konflikto metu mirtinai sužalojo savo brolį.

Tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek teisme kaunietis savo kaltę pripažino. Nagrinėdamas bylą teismas nustatė dvi kaltinamojo atsakomybę lengvinančias ir vieną sunkinančią aplinkybes.

Atsižvelgęs į jas, taip pat liudytojų parodymus, kitus įrodymus, į tai, kad kaltinamojo teistumai ir administracinės nuobaudos išnykusios, charakterizuojamas teigiamai, teismas skyrė kaltinamajam 10 metų laisvės atėmimo pataisos namuose.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Kauno apygardos teismą.