Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, apie 23 valandą palei įstaigos tvorą patruliavę prižiūrėtojai pastebėjo pašalinį asmenį, nuo bendrovės "Dzūkijos vandenys" pusės perlipusį neaukštą pataisos įstaigą juosiančią tvorą ir bėgantį maskuojamosios tvoros link.

Pareigūnams iškvietus pastiprinimą, įsibrovėlis buvo sulaikytas. Kratos metu pas jį rastas nemažas nuteistiesiems skirtų "dovanų" rinkinys. Pareigūnai įtaria, kad trijuose plastmasiniuose pusės litro talpos buteliuose - spiritas.

Į pataisos namų teritoriją prasmukęs vyriškis turėjo tris mobiliojo ryšio telefonus, kroviklį, porą trumpų kroviklio laido galų su kištukais bei dvi išankstinio mokėjimo korteles.

Pareigūnai sulaikytą vyriškį atpažino, tai - keturis kartus teistas biržietis 27-erių Vaclovas Kulbeckas. Mažiau nei prieš porą metų jis buvo paleistas iš Alytaus pataisos namų, kuriuose kalėjo už plėšimą.

Pataisos namų prižiūrėtojai V.Kulbecką perdavė Alytaus miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnams. Už mėginimą nuteistuosius aprūpinti draudžiamais daiktais jam gresia bauda nuo vieno šimto iki 250 litų.

Alytaus pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka beveik 1400 ne pirmą kartą už nusikaltimus laisvės atėmimo bausme teistų vyrų.