Kaip pranešė teismo atstovas Vytautas Jončas, 39 metų A. Žičevičiaus padarytas nusikaltimas visuomenėje sulaukė nemažo atgarsio. Jis buvo padarytas praėjusiųjų metų rugpjūčio 6-7 dienomis Pakruojyje.

Teismas praneša, kad A. Žičevičius sugalvojo, kaip prasimanyti pinigų. Policijos patrulis pažinojo taip pat Pakruojo rajone gyvenančio A. P. žmoną, kuri pareigūnui davė savo vyro mobiliojo ryšio telefono numerį. Rugpjūčio 6 d. policininkas paskambino A. P. ir pakvietė jį atvykti prie policijos komisariato pokalbiui.

Policijos pareigūnas ir A. P. susitiko apie pietus, pokalbio metu policijos patrulis pareiškė, jog A. P. esą yra ieškomas dėl to, kad policijos pareigūnų stabdomas jo vairuojamas automobilis nestojo, be to, pats vairuotojas įvykio dieną galėjęs būti neblaivus.

A. Žičevičius vyrą nuramino ir pasakė, jog problemą galima išspręsti, tik už tai tariamasis pažeidėjas turįs patruliui susimokėti tūkstantį litų.

A. Žičevičius už šią sumą pažadėjo visus įkalčius sunaikinti. Nors A. P. ir žinojo, kad administracinio pažeidimo nepadarė, sutiko policininkui mokėti pinigus.

Buvo sutarta, kad tūkstantis litų patruliui bus perduoti kitą dieną. Netrukus A. P. apie jo ir policijos patrulio pokalbį informavo teisėsaugos pareigūnus.

Rugpjūčio 7 d. A. Žičevičius ir A. P. susitiko vieno prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje. Policijos patrulis nukentėjusįjį informavo, neva visa kompromituojanti medžiaga esanti sunaikinta ir pinigus liepė padėti į A. Žičevičiaus automobilio „Nissan Sunny“ dėtuvę.

Nukentėjusysis įvykdė visus policijos patrulio nurodymus. Po kelių minučių pareigūnai savo kolegą sulaikė su įkalčiais.

Teisme A. Žičevičius savo kaltės neneigė, teismo prašė griežtai nebausti ir neskirti jam su laisvės atėmimu susijusios bausmės.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.