Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai. Tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Saulius Kulikauskas.

Tragiška avarija įvyko 2021 metų lapkričio 13 dieną Radviliškio rajone, kelyje Baisogala–Kėdainiai. Remiantis tyrimo metu surinktais duomenimis, nuteistasis, vairuodamas automobilį „Volkswagen Golf“ lenkė ta pačia kryptimi važiuojantį vilkiką, priešpriešinio eismo juostoje nesuvaldė automobilio ir susidūrė su priešpriešais atvažiuojančiu „Suzuki“. Eismo įvykio metu žuvo automobilio „Suzuki“ 62-ejų vairuotojas ir metais vyresnė jo sutuoktinė, buvo sunkiai sužalota jų dukra.

Išnagrinėjęs bylą teismas konstatavo, kad R. N. grubiai pažeidė kelių eismo taisykles – automobilį vairavo neturėdamas vairuotojo pažymėjimo ir būdamas neblaivus. Po įvykio vyrui nustatytas vidutinis girtumas (1,70 promilės). Teisiamasis R. N. pripažino, kad kelios valandos prieš lemtingą įvykį vartojo alkoholį su kitu asmeniu, kuris ir paprašė vėliau avariją sukėlusį automobilį parvaryti iš Radviliškio į Kėdainius.

Kaltinamasis į teisėsaugos akiratį pakliūna jau ne pirmą kartą. Praeityje vyras Lietuvoje ir užsienio valstybėse baustas 17 kartų, daugiausia dėl vagysčių ir kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Šių metų liepos 1 dienos nuosprendžiu Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmai R. N. pripažino kaltu pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio („Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas“) 6 dalį. R. N. skirta 8 metų laisvės atėmimo bausmė, vadovaujantis BK 641 straipsniu, ji sumažinta vienu trečdaliu ir skirta galutinė 5 metų 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Taip pat R. N. skirta baudžiamojo poveikio priemonė – jam 5 metus uždrausta vairuoti kelių transporto priemones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją