Bylos duomenimis, gegužę automobiliu „Renault Master“ D. Lukšas vežė daugiau kaip 100 tūkst. litų vertės kontrabandinių cigarečių „Prima“ ir beveik pustrečios tonos techninio etilo alkoholio skiedinio. Iš pasieniečių pasalos kontrabandininkas tą kartą sugebėjo pasprukti.

Vėliau vyras neigė vairavęs automobilį, tvirtino visą dieną buvęs darbe – „Rietavo televizijoje“. Tokią versiją patvirtino ir televizijos darbuotoja Kristina Tolė. Už melagingus parodymus moteriai teko sėsti į teisiamųjų suolą. Jai vieneriems metams apribota laisvė, be to, moteris 60 valandų turės neatlygintinai dirbti gydymo ir globos įstaigose.

D. Lukšas nuo pareigūnų paspruko ir 2007-ųjų liepą. Nustatyta, kad tą kartą jis automobiliu vežė 40 tūkst. pakelių cigarečių „Saint George Light“. Už šiuos nusikaltimus D. Lukšas nuteistas 4 metams nelaisvės.

Šiaulių apygardos teismas neseniai nagrinėjo dar dvi bylas, kuriose D. Lukšas nuteistas realiomis laisvės atėmimo bausmėmis.

D. Lukšas į neteisėto alkoholio „verslą“ buvo įtraukęs ir savo žmoną bei tetą - jos turėjo rūpintis alkoholio tara ir etikečių klijavimu.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją