Bylos duomenimis, kaltinamasis balandžio 8 d. Latvijoje į išsinuomotą automobilį „Nissan Qashqai“ įsisodino keturis užsieniečius – du Šri Lankos ir du Bangladešo Liaudies Respublikos piliečius.

Kaltinamasis visus 4 neteisėtus migrantus iš Latvijos turėjo pervežti į Vokietiją, tačiau netoli Lietuvos-Lenkijos valstybių sienos automobilis buvo sustabdytas VSAT pareigūnų. Nustatyta, kad informaciją, kada ir kur paimti užsieniečius, Prancūzijos pilietis gavo iš neteisėtos veiklos organizatoriaus Nyderlandų valstybėje.

Vienas iš neteisėtų migrantų teigė, jog, siekdamas pasiekti Vakarų Europą, keliavo maršrutu Bangladešas-Dubajus-Rusija-Baltarusija, kitas Bangladešo pilietis keliavo per Dubajų ir Ukrainą, o tada ilgai klajojo miškais jam nežinomose teritorijose. Visi keturi nelegalai, bandydami neteisėtai pasiekti Vakarų Europą, pateko į Latviją, ten buvo sulaikyti ir apgyvendinti prieglobsčio prašytojų centre. Dviem Šri Lankos piliečiams suradus žmogų, kuris galėtų organizuoti jų pervežimą į Vokietiją, vykti kartu pasiprašė ir tame pačiame centre gyvenantys Bangladešo piliečiai.

Marijampolės apylinkės teismas priėmė teismo baudžiamąjį įsakymą, kuriuo Prancūzijos pilietis pripažintas kaltu dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną. Jam paskirta 36 parų arešto bausmė ir konfiskuota nuomoto automobilio vertę atitinkanti pinigų suma – 19 130 eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją