B. Oyelana nuteistas už tai, kad 2010 metų birželio 23 dieną apie 10.30 val. viešoje vietoje, Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo salėje, įžūliu elgesiu demonstravo nepagarbą aplinkai ir aplinkiniams: iki prasidedant teismo posėdžiui jį fotografuojančiam DELFI reporteriui Dainiui Sinkevičiui spyrė į veidą, tokiu būdu padarydamas nukentėjusiajam nežymų sveikatos sutrikdymą ir išmušdamas iš rankų fotoaparatą „Canon", ir tokiais veiksmais sutrikdė visuomenės rimtį bei tvarką, praneša Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas.

Teisiamajame posėdyje juodaodis kaltinamasis nepripažino savo kaltės ir paaiškino, kad jis birželio 23 dieną atvyko į teismą su dviem konvojaus pareigūnais, kurie jį lydėjo iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus. Tą dieną teisme turėjo vykti jo baudžiamosios bylos nagrinėjimas (juodaodis buvo teisiamas už tai, kad per Velykas Vilniuje išžagino moksleivę). Jo niekas neperspėjo, kad teisme bus daug žmonių ir jį fotografuos. Jam einant į posėdžių salę, jau koridoriuje žurnalistai, fotografai ėmė jį fotografuoti. Jis negalįs pasakyti, kas nutiko tuo metu, kai konvojaus pareigūnas posėdžių salėje keitė jam antrankius. Po kelių savaičių jis sužinojo, kad yra žmogus, kuriam jis tąkart posėdžių salėje įspyręs. Anot kaltinamojo, kai apie tai išgirdo, tuomet atsiprašė nukentėjusiojo.

Nors kaltinamasis savo kaltės nepripažino, jo kaltė įrodyta nukentėjusiojo, liudytojų parodymais, teismo posėdžio metu peržiūrėta filmuota medžiaga, specialisto išvada.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad padaryta nusikalstama veika nesunki, padaryta tiesiogine tyčia, baigta. Atsižvelgta į tai, kad nukentėjusiojo fotoaparatas nesugadintas, jam padarytas nežymus sveikatos sutrikdymas, kad kaltinamasis atsiprašė nukentėjusiojo, nėra nustatyta jo atsakomybę sunkinančių ir lengvinančių aplinkybių bei į jo asmenybę.

Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo spalio 4 dienos nuosprendis, kuriuo B. Oyelana pripažintas kaltu dėl išžaginimo ir jam skirta 3 metų ir 7 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, šiuo metu dar neįsiteisėjęs, todėl šiuo ir minėtu nuosprendžiu paskirtos bausmės nesubendrintos.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.