Įvertinus tai, kad S. K. nuo pat jo sulaikymo 2022 m. rugsėjo mėn. pabaigoje buvo suimtas, laikoma, kad laisvės atėmimo bausmę jis jau atliko.

Teismo sprendimu, į Lietuvos valstybės biudžetą S. K. turės sumokėti 4410 eurų – konfiskuotino automobilio vertę atitinkančią pinigų sumą (4160 eurų) bei kaip atlygį už neteisėtų migrangų gabenimą gautus 250 eurų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą byloje palaikė Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, tyrimą atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

Bylos duomenimis, Lietuvoje tolimųjų reisų vairuotoju dirbantis bei kartais pavėžėjimo paslaugas teikiantis Tadžikistano pilietis praėjusių metų rugsėjo pabaigoje sulaukė iškvietimo per vieną pavėžėjimo programėlę. Jam pavėžėjimo paslaugoms teikti išsinuomotu automobiliu nuvykus į nurodytą vietą Ignalinos rajone, į automobilį įlipo 4 asmenys ir paprašė nuvežti į Vilnių.

Tyrimo duomenimis, S. K. žinojo, kad gabena 4 nuolatinės gyvenamosios vietos Lietuvoje neturinčius ir neteisėtai valstybės sieną perėjusius užsieniečius, už tai jis gavo 250 eurų atlygį.

Vilniuje, netoli stoties, S. K. automobilį sustabdė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, turėję išankstinės informacijos, kad šia transporto priemone gali būti gabenami neteisėti migrantai. Pasieniečiai sulaikė ir automobilio vairuotoją, ir keturis keleivius, kurie prisistatė Tadžikistano piliečiais, tačiau neturėjo jų tapatybę patvirtinančių dokumentų.

Teismas konstatavo, kad ikiteisminio tyrimo metu buvo surinkta pakankamai duomenų, įrodančių S. K. kaltę dėl neteisėtų migrantų gabenimo.

Šis pirmosios instancijos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją