S. Pauliką į laisvę paleido Vilniaus miesto apylinkės teismas, o Vilniaus prokurorė Danutė Mekionienė sako jo laiku neapskundusi, nes negavo teismo nutarties. Byla buvo nagrinėjama rašytinio proceso tvarka.

Teisėjų tarybos pirmininkas Egidijus Laužikas sako, jog nutartis išties nebuvo išsiųsta prokurorei, ir tai esanti žmogiška klaida. „Dar atliekamas tarnybinis patikrinimas, bet, kiek man žinoma, tai buvo paprasčiausia žmogiška klaida, sekretorė neišsiuntė nutarties. Pagal tvarką, byla nagrinėjama rašytinio proceso tvarka, ir sekretorė turėtų išsiųsti nutartį prokurorui, kad jis galėtų laiku pateikti apeliacinį skundą, jei nesutinka su teismo nutartimi“, - žurnalistams penktadienį sakė E.Laužikas.

Klausiamas, ar už tai teismo sekretorei gresia nuobauda, Teisėjų tarybos pirmininkas atsakė: „Be abejo, gresia“.

Naujienų portalas delfi.lt šią savaitę pranešė, kad S.Paulikas išėjo į laisvę, nors jam skirta bausmė baigiasi kitų metų lapkričio 8-ąją. S.Pauliką į laisvę paleisti sausio 5-ąją nutarė Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys. Teisėjo nutartį per penkias dienas buvo galima skųsti apeliacine tvarka, bet prokurorės skundas teismui nebuvo įteiktas.

R. Rainys lygtinai paleistam S.Paulikui skyrė baudžiamojo poveikio priemones – iki 2016-ųjų lapkričio 8-osios nurodė nevartoti psichiką veikiančių medžiagų, neišeiti iš namų nuo 22 iki 6 val., jeigu tai nesusiję su darbu arba mokymusi.

Pernai rugsėjį Vilniaus apygardos teismas buvo atmetęs tragišką avariją sukėlusio vairuotojo prašymą paleisti jį anksčiau laiko. Tuomet teismas teigė, kad S. Paulikui dar liko nemaža neatliktos bausmės dalis, o nuteistasis pataisos namuose ne visada elgėsi pavyzdingai.

2007 metais neblaivus policininkas S. Paulikas Skuodo rajone automobiliu rėžėsi į šalikele iš mokyklos einančius vaikus ir pabėgo iš įvykio vietos. Trys vaikai žuvo. Po šio įvykio iš pareigų pasitraukė vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys ir generalinis policijos komisaras Vytautas Grigaravičius.