Pirmadienį Kauno apskr. VPK per spaudos konferenciją Kauno apskr. VPK viršininkas Darius Žukauskas pirmiausia padėkojo žiniasklaidos atstovams. Kadangi jų ir visuomenės pagalba buvo nustatyti galimi įtariamieji ir surastas galimai pagrobimui naudotas automobilis VW Transporter.

Šeštadienį ir sekmadienį buvo atliekami intensyvūs veiksmai. Transporto priemonė buvo rasta piliečių pagalba. Automobilis rastas Vaišvydavoje, Kauno r. - sakė D. Žukauskas

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas Giedrius Skladas informavo, kad buvo atliktos liudytojų apklausos, kratos ir daugybė kitų veiksmų. Šią akimirką nustatyti asmenys galimai įvykdę nusikaltimą.

Manoma, kad E. Sabulis pažinojo savo pagrobėjus. Ar jis gyvas, ar ne nėra duomenų. Mobiliojo ryšio telefonas telefonas neveikia.

Versijų kol kas nenorime komentuoti. Automobilis šiuo metu apžiūrimas.

Tačiau ir toliau prašome visuomenės pagalbos dėl šio įvykio tyrimo - kalbėjo D. Žukauskas.

Be to, pasak Kauno apskr. VPK viršininko, tyrimą apsunkina tai, kad tiek įtariamieji pagrobimu, tiek E. Sabulis Lietuvoje negyveno. Visi gyveno Ispanijoje. Įtariamiesiems įtarimai pareikšti už akių.

Galimi įtariamieji policijai žinomi: anksčiau teisti Šiaulių miesto gyventojas, šiais metais deklaravęs išvykimą į užsienį, Vaclovas Vaitkevičius (gim. 1962 m.), Šiaulių r. gyventojas Denisas Vaitkevičius (gim. 1993 m.) ir Jurbarko r. gyventojas Paulius Tamoševičius (gim. 1987 m.). Paskelbta jų paieška.

Pareigūnai prašo asmenis, turinčius informacijos apie šių asmenų buvimo vietą, nedelsiant informuoti telefonais (8 37) 303161, (8 37) 303139 (8 37) 303450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112. Taip pat pareigūnai prašo atsiliepti asmenis, mačiusius rastą automobilį ar užfiksavusius jį vaizdo registratoriais Kaune, Kauno rajone ar kitose apskrityse.

Kauno apskr. VPK dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto laisvės atėmimo. Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimo bausmė. Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

DELFI primena, kad Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai kreipėsi į žiniasklaidą dėl ieškomo Egidijaus Sabulio (31 m.), kuris gegužės 16 d. apie 18.00-19.00 val. Kaune, Vilijampolėje, išėjo iš namų ir dingo be žinios. Policijai pakako surinktų duomenų pradėjo tyrimą dėl galimo jo pagrobimo.

Pareigūnai buvo nustatę, kad vyras sėdo į pilkos spalvos „VW Transporter“ ir žadėjo vykti į Šiaulių miestą. Tyrimo metu surinkta duomenų, kad apie šio vyro dingimą gali žinoti Vaclovas Vaitkevičius (gim. 1962 m.) ir Denisas Vaitkevičius (gim. 1993 m.).

Pareigūnai prašo asmenis, turinčius informacijos apie šių asmenų buvimo vietą ar jauno vyro dingimo aplinkybes, nedelsiant informuoti telefonais (8 37) 303359, (8 37) 303450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto laisvės atėmimo. Už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimo bausmė. Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 3-iojo skyriaus prokurorai.