Senovės baltų religinės bendrijos „Romuva“ krivio žmona Inija Trinkūnienė DELFI pasakojo, kad prieš porą savaičių į namų duris kažkas paskambino. Atidariusi duris moteris pamatė degančią kapinių žvakę ir atviruką, kuriame parašyta: „Artėjančių Kalėdų proga linkime ilgos ir skausmingos mirties“ ir t.t. Atvirukas buvo adresuotas ne tik krivio, bet ir dar dviejų „Romuvos“ lyderių šeimoms. Atviruką pasirašė minėtasis jaunuolis.

Pasak I. Trinkūnienės, jis niekada nedalyvavo „Romuvos“ veikloje, tačiau bendrijos renginių metu prekiaudavo savo prekėmis. Krivio žmona sako, kad jaunasis verslininkas buvo protingas žmogus, bet pastaruoju metu vis labiau ryškėjo psichinės ligos požymiai.

Moteris kreipėsi į policiją. Dėl grasinimų nužudyti prieš porą savaičių pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Po to vaikinas buvo atėjęs lyg ir atsiprašyti, bet I. Trinkūnienė atsiprašymo taip ir neišgirdo – grasintojas kalbėjo apie pasaulinį sąmokslą, ateivius, kažkokias energijas, galimybę valdyti žmones ir t.t.

Neseniai vienai pažįstamai „Romuvos“ narei jaunuolis pareiškė, jog nusprendė kovoti prieš Lietuvą ir lietuvius, žadėjo visus iššaudyti (beje, sprendžiant pagal vardą ir pavardę, jis lietuvis). Mirties jis linkėjo net savo artimiesiems. Sakė subūręs grupę bendražygių.

O trečiadienį jis išsiuntinėjo grasinimus socialiniame tinklalapyje „Facebook“. Šiame tinklalapyje yra ir jo įmonės vardu pavadintas profilis. Ten ketvirtadienio naktį atsirado įrašai: „Mirtis Romuvos jaunimui!“, „Mirtis Lietuvai! Mirtis lietuviams!“. Atrodo, profilio šeimininkas labai žavisi Rusijos premjeru Vladimiru Putinu - čia galima rasti vaizdo įrašų iš jo spaudos konferencijų ir netgi muzikinį vaizdo klipa, kuriame šlovinamas V. Putino nuostabumas.

Ketvirtadienį DELFI pamatę aprašinėto Gedimino paminklo nuotraukas žmonės, kuriems vaikinas grasino, įtarė, kad tai to paties jaunuolio darbas. Apie tai jie pranešė policijai. Įtarimai pasitvirtino. Tačiau pareigūnai dar negali vaikino apklausti dėl jo psichikos būklės, be to, ketvirtadienį vandalas atsidūrė psichiatrijos ligoninėje.