oliai Bieliauskai (Alvydo tėvai Vladą paėmė iš vaikų namų ir užaugino kartu su savo sūnumi) daug metų buvo ir policijos, ir Valstybės saugumo departamento (VSD) akiratyje. „Status finansinė pramoninė grupė“ vertėsi ne tik prekyba nekilnojamuoju turtu, įmonių akcijomis ir kitais vertybiniais popieriais. Šiai įmonei priklausė dabar jau nebeveikiantos „Faberge“ salonas, saugos tarnyba „Ekaba“ ir kt.

KGB mokyklą baigęs ir KGB pasienio kariuomenėje tarnavęs V. Bieliauskas, Lietuvai atkūrus Nepriklausomybę, privatizavo sovietų saugumui priklausiusius konspiracinius butus, „Status“ šantažuodavo įvairias įmones – nusipirkus šiek tiek akcijų imdavo įvairiausiais būdais kenkti bendrovėms ir taip priversdavo pagrindinius savininkus išpirkti akcijas iš Bieliauskų už didžiulius pinigus ir t.t.

V.Bieliauskui buvo iškeltos kelios baudžiamosios bylos (Lietuvos olimpinės bokso rinktinės nario Rolando Jasevičiaus užpuolimo ir sužalojimo byloje jis buvo kaltinamas savivaldžiavimu, o po jo skambučio į Prezidentūrą buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti). Rokiškio psichiatrijos ligoninėje buvo priverstinai tiriama jo psichika, o netrukus po to, kai buvo išleistas iš ligoninės, jis nusišovė savo namuose.

A.Bieliauskas būdavo įbrolio šešėlyje, jis gerokai rečiau patraukdavo žiniasklaidos dėmesį. Kalbama, kad dar prieš krizę jis investavo didelę dalį savo kapitalo į nekilnojamąjį turtą, o paskui, išnykus paklausai, negalėjo atgauti investuotų pinigų. Neoficialiomis žiniomis, kitą dalį savo kapitalo A. Bieliauskas laikė banke „Snoras“, kuris bankrutavo.

Dėkojame DELFI skaitytojui už suteiktą informaciją ir nuotraukas.

Visa papildoma informacija – puslapyje www.klausau.lt