Vilniaus m. antrojo policijos komisariato pastatų (Algirdo g. 20) kapitalinio remonto projektas (kurį Policijos departamentas įtraukė į investicinių projektų sąrašą) buvo pradėtas 2012 m. Per 6 mėn. buvo paruoštas projektas ir atlikta projekto ekspertizė, gautas Vilniaus m. savivaldybės pritarimas kapitalinio remonto darbams atlikti. Šio objekto rangos statybos darbus atliko UAB „Irdaiva“.

Darbų pabaiga buvo numatyta šių metų pabaigoje. Tačiau gavus papildomą finansavimą, darbai atlikti ankščiau laiko. Bendra projekto vertė - 4,1 mln. Lt. Atlikti pastatų komplekso remonto darbai (administracinio pastato bendras plotas -1 227,42 kv. m., ūkio pastato - 90 kv. m, dirbtuvių pastato - 55,49 kv. m.).

Kol buvo vykdomi statybos darbai, komisariato darbuotojai buvo laikinai perkelti į patalpas, esančias prie stoties, Sodų g. 23.

Kapitalinio remonto metu buvo atlikti kai kurių esamų patalpų perplanavimo darbai: atskirtos interesantų aptarnavimo ir darbo su pristatytais asmenimis zonos; padidėjo darbo kabinetų skaičius ir padidėjo pačių kabinetų plotas; pagrindinis pastato įėjimas iš Algirdo g. pusės pritaikytas žmonėms su negalia; pagerintas ir patobulintos budėtojų padalinio ir ginklų saugojimo patalpų įrengimas; įrengta vėdinimo sistema; suremontuotas šiluminis mazgas ir šildymo sistema; pakeisti langai ir durys; atlikti kiti būtini darbai. Į atnaujintas patalpas sugrįš 85 darbuotojai, o atnaujinta ginklų saugykla naudosis 141 pareigūnas.

Pasak komisariato viršininko Arūno Paulausko, iš esmės pagerintos darbo sąlygos padės kelti policijos teikiamų paslaugų kokybę ir pasitarnaus darbuotojų motyvacijai, interesantų patogumui.

Vilniaus antrasis komisariatas aptarnauja didžiulę teritoriją, joje yra ir čigonų taboras, kur nusikalstamumas itin didelio masto.