Žinomas teisėsaugai

Šiaulietis policijos pareigūnams gerai pažįstamas. Nepaisant jauno amžiaus, jis ne kartą teistas už vagystes, plėšimus ir kitus nusikaltimus. Po paskutinės bausmės atlikimo vaikinas į Šiaulius grįžo praėjusių metų vasarą. Mieste prasidėjo plėšimai, kurių aukomis tapo nuo alkoholio apsvaigę vyrai.

Ankstų rugpjūčio 28-osios rytą Šiauliuose, miesto centre, buvo sumuštas ir apiplėštas iš naktinio klubo bulvaru ėjęs neblaivus (2,33 prom.) 25 metų vaikinas. Jis neteko mobiliojo telefono, piniginės su asmens dokumentais ir 30 eurų.

Miegojo svetimoje mašinoje

Vienas užpuolikų netikėtomis aplinkybėmis buvo surastas jau po keturių valandų. Tai buvo tas pats 9-metis šiaulietis. Pareigūnai jį rado, atvykę pagal iškvietimą dėl svetimame automobilyje miegančio vaikino.

Pažadinto jaunuolio kišenėje policininkai rado kito žmogaus asmens tapatybės ir banko korteles, šalia jo - sidabrinės spalvos telefoną XIAOMI. Visa tai priklausė ryte apiplėštam šiauliečiui.

Abejonių, kad automobilyje miega vienas plėšimo dalyvių, nekilo. Dėl plėšimo jam ir dar dviem kartu dalyvavusiems vaikinams buvo pateikti įtarimai ir skirtos kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės atėmimu.

Aukos telefonas rastas lombarde

Po mėnesio girtas (2,30 prom.) vyras buvo apiplėštas Gegužių gatvėje. Jis neteko rankinės su daiktais, kurių bendra vertė – per 200 eurų. Tarp pavogtų daiktų buvo ir mobilusis telefonas, kurį policijos pareigūnai vėliau surado lombarde.

Tarp dviejų nusikaltimu įtariamų asmenų vėl buvo tas pats 19-metis. Šįkart jis buvo suimtas ir uždarytas į Šiaulių kalėjimą. Laukdamas teismo už plėšimus, šių metų kovo pabaigoje jis sulaukė dar vieno įtarimo - dėl praėjusių metų lapkričio 15 d. įvykdytos automobilio vagystės.

Sudaužė pavogtą mašiną

Tos dienos rytą viena Šiaulių bendrovė pasigedo jai priklausančio gatvėje stovėjusio automobilio „Toyota Prius“. Apie 15 val. šis automobilis buvo rastas apgadintas Pakruojo r., Tylių k., griovyje.

Sutapo DNR

Savininkas konstatavo, kad iš transporto priemonės pagrobta planšetė „Samsung Galaxy Tab A8“. Įvykio vieta buvo kruopščiai apžiūrėta, paimti kvapų ir mikrodalelių pavyzdžiai, mėginiai su biologiniais pėdsakais. Kovą gauta Kriminalistinių tyrimų centro specialistų DNR tyrimo išvada – patikrinus duomenų bazėje, automobilyje rasto biologinio pėdsako DNR sutapo su šiuo metu dėl plėšimų teismo laukiančio 19-mečio šiauliečio DNR.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją