Tarp dažniausių nusikaltimų – banko kortelių duomenų nuskaitymas ir kišenvagystės. Manoma, kad Rumunijos ir Bulgarijos nusikaltėliams tenka apie 90 procentų visų Europoje įvykdomų banko kortelių duomenų nuskaitymo nusikaltimų. Europolas nustatė 240 organizuotas nusikalstamas gaujas iš Rumunijos.

R. Wainrightas laikraščiui „The Times“ teigė: „Šis keliaujančių nusikalstamų grupuočių reiškinys dar labiau išplito per pastaruosius trejus ar ketverius metus. Gaujos iš Lietuvos, gaujos iš Lenkijos, gaujos iš Rumunijos veikia daugiau nei dvidešimtyje Europos miestų. Jos skrenda pigių skrydžių linijomis, įvykdo kelis nusikaltimus viename mieste ir grįžta atgal. Vietos policijai reaguoti į tai labai sunku“.

Europolo vadovas pareiškė, kad norint sustabdyti tokio pobūdžio nusikalstamumą, labai svarbus bendradarbiavimas su policija.

Tikimasi, kad Rumunijos nusikaltėlių aktyvumas pernelyg neišaugs, kai kitų metų sausį Jungtinėje Karalystėje bus panaikinti apribojimai darbams, kurių paprastai imasi rumunai ir bulgarai. Nuo šių metų balandžio iki birželio Jungtinėje Karalystėje dirbančių žmonių iš šių dviejų šalių skaičius padidėjo beveik 26 procentais. Per tą laikotarpį čia įsidarbino 141 tūkstantis asmenų. Per ankstesnius tris mėnesius – 112 tūkstančių asmenų.