„Nelikime abejingi. Tokias istorijas reikia viešinti“, - sako Eglė.

Policija dėl šio įvykio pradėjo tyrimą.

„Vakaras buvo niekuo neypatingas: grįžome su šeima vėlokai, bet su namuose laukusia mama dar išėjome į Volungės mokyklos stadioną: aš bėgiojau, mama manęs laukė. Buvo apie 23.15-23.25 val.

Bėgau jau priešpaskutinį ratą, kai prie manęs pribėgo drebanti, uždususi mergaitė ir paprašė: „Ar galit man padėti? Mane norėjo išprievartauti“.

Ji buvo visa išsigandusi, aš bandžiau suvokti situaciją. Mergaitė pasakojo, kad ją bandė išprievartauti draugių brolis: „Jis mane smaugė ir sakė, kad jeigu aš rėksiu, bus blogai! Man atrodo, jis girtas“.

Man vis tiek buvo neaišku, ką tokia maža mergaitė veikia taip vėlai, iš kur ir kaip ji pažįsta savo užpuoliką. Klausinėjau jos toliau: „Ar jūs buvot kartu?“ Mergaitė atsakė, kad išėjus iš draugės namų ir truputį paėjėjus, vaikinas ją užpuolė.

Ji stipriai laikė suspaudusi mano ranką ir drebėjo. Raminau, kad viskas bus gerai, ji gali jaustis saugi, pasiūliau palydėti namo. Mes pradėjome eiti link jos namų ir praėjus stadioną už kelių šimtų metrų aš pamačiau jos užpuoliką: jis pasislėpęs laukė mergaitės (turbūt jis nesitikėjo, kad aš eisiu su ja kartu)! Pamatęs mane, jis nuėjo.

Tada supratau, kad negaliu visko taip palikti. Reikia skambinti policijai. Mergaitei pritarus, po ilgų pokalbių su bendruoju pagalbos centru, vėliau - su policija, pagalbos sulaukėme po 30 minučių. Atvažiavę policininkai mergaitės klausinėjo to paties, ko ir aš, užsirašė duomenis ir man leido eiti namo...

Kaip baigsis ši istorija nežinau, ar ji ir baigėsi vakar naktį - irgi nežinau. Pasakoju tikėdamasi, kad jūs neliksite abejingi ir papasakosite savo mažesnėms sesėms, kaimynų mergaitėms, kad saugotų save ir vienos taip vėlai niekur neitų.

Vienos tragedijos pavyko išvengti, bet kas būtų nutikę tai mergaitei, jeigu ji būtų neišlaisvinusi kai ją smaugė? Kas būtų buvę, jeigu ji nebūtų spėjusi atbėgti iki manęs arba manęs išvis ten nebūtų buvę? Man baisu pagalvoti.

Aš galvojau, kad Alytuje gyventi saugu...“

Alytusplius.lt portalo žiniomis, Alytau policijoje yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo išžaginti. Nuo užpuoliko pasprukusi mergaitė nurodė jo vardą ir pavardę, vyksta tyrimas.