Avarija įvyko ankstų šeštadienio rytą. „Audi A6 Avant“, prieš 8 val. ryto, lėkdamas Utenos gatvėmis rėžėsi į taksi. Trys žmonės žuvo. Vairuotojui nustatytas 1,91 promilės girtumas.

Pradėję tyrimai pareigūnai nedelsia – jau sekmadienį dėl trijų taksi važiavusių žmonių žūties ir dar keturių sužalotų asmenų, Mantui Šironui (gimusiam 1989 m.) pareikšti įtarimai. Pagal įtarimus vairuotojui gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų. Tyrimo metu pirminiai įtarimai dar gali keistis.

Įtariamas avarijos kaltininkas po įvykio ėmė atgailauti ir lieti ašaras, tačiau jo atgaila gerokai pavėluota.

Pirmadienį, vos apsigydęs galvos traumą, vyras iš areštinės iš pat ryto buvo atvežtas į teismą. Teismas nusprendė, kad du mėnesius M. Šironas praleis užgrotų.

Maža to, vienas „Audi A6 Avant“ keleivių, kuris patyrė traumą - ugniagesys-gelbėtojas. Jo vadovai tuoj pat susidomėjo įvykiu. Nors Utenos APGV Komandos budinčios pamainos ugniagesys-gelbėtojas A. K. (gimęs 1985 m.), į avariją pateko ne tarnybos metu, vadovai pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl vyro etikos ir tarnybinių pareigų galimo pažeminimo, mat jis, pirminiais duomenimis, taip apt buvo girtas ir neatsakingai elgėsi. Laukiama, kada ugniagesys pasveiks ir pateiks paaiškinimą dėl įvykių.

DELFI primena, kad per tragišką avariją mažiausia nukentėjo įtariamas avarijos kaltininkas. Vis jo keleiviai sužaloti: priekyje buvusiai merginai sulaužytas raktikaulis ir krutinkaulis, R. Š. (gimusiam 1993 m.) nustatyti klubo ir raktikaulio lūžiai, G. P. (gimusiam 1988 m.) - galvos smegenų sukrėtimas ir ne tarnybos metu neuniformuotam neblaiviam Utenos APGV Komandos budinčios pamainos ugniagesiui-gelbėtojui A. K. (gimusiam 1985 m.)  - galvos smegenų sukrėtimas. Visi paguldyti į ligoninę.

Vairuotojas vietos policijai puikiai žinomas - buvo netekęs teisės vairuoti (vairavo neblaivus) ir buvo įkliuvęs pareigūnams vairuodamas be teisių.

Iš taksi automobilio „Renault Megane“ ugniagesiams teko išlaisvinti žuvusių moterų (g. 1949 m. ir g. 1952 m.) kūnus. Per avariją smūgio būta tokio stipraus, kad taksi vairuotojo (g. 1957 m.) kūnas  išsviestas iš automobilio.