Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę (gegužės 10–16 d.) mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, nežuvo nė vienas žmogus. Praėjusiais metais minėtomis dienomis žuvo 11 žmonių.
Sužeisti 89 eismo dalyviai, tarp jų 31 nepilnametis. Užregistruotas 71 eismo įvykis. Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 6 įvykiuose: sužeista 13 žmonių.

Keletas įvykių:
Gegužės 12-osios popietę (apie 12.15 val.) Šalčininkų rajone, Pajuodupio kaime, 24 metų vaikino vairuojamas automobilis „Audi 80“, išvažiuodamas iš kiemo, nepraleido pagrindiniu keliu važiuojančio motociklo „Aprilia“ ir su juo susidūrė. Sužeistas 17 metų motociklo vairuotojas – jis dėl daugybinių sužeidimų, komos būklės paguldytas į Šalčininkų rajono ligoninės Reanimacijos skyrių.

Gegužės 13-osios ryte (apie 7.35 val.) Vilniaus rajone, kelyje Bukiškės–Maišiagala, sankryžoje į Riešę, 47 metų šio rajono gyventoja, vairuodama nuosavą automobilį „Renault Mégane Scenic“ ir sukdama į kairę, nepraleido pagrindiniu keliu tiesiai važiuojančio autobuso „MAN SKL S2“, priklausančio UAB „Šalčininkų autobusų parkas“, ir su juo susidūrė. Įvykyje sužeistos dvi lengvojo automobilio keleivės: 6 ir 9 metų mergaitės dėl daugybinių sužeidimų paguldytos į Santariškių vaikų ligoninės Reanimacijos skyrių. Autobusą vairavo 59 metų vilnietis.

Gegužės 15-osios pavakare (apie 17.30 val.) Zarasų rajone, kelyje Kaunas–Zarasai– Daugpilis, saugaus važiavimo greičio nepasirinko ir vairuojamo automobilio „Audi 100“ nesuvaldė neturintis teisės vairuoti, neblaivus 17 metų vaikinas. Automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Sužeisti vairuotojas ir 16 bei 15 metų keleiviai. Abu pirmieji dėl įvairių sužeidimų paguldyti į Visagino ligoninės Chirurginį skyrių. Vairuotojui, pirminiais duomenimis, nustatytas vidutinis 2,41 promilės girtumas.

Tos pačios dienos vakare (apie 21.35 val.) Kėdainių rajone, Vilainių seniūnijoje, kelyje Panevėžys–Aristava–Sitkūnai, automobilį „Peugeot 406“ vairavo neturintis vairuotojo pažymėjimo 16 metų šio rajono gyventojas. Nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio, jis lenkė kitą automobilį. Nesuvaldytas „Peugeot“ atsitrenkė į saugos salelę ir nuo smūgio keletą kartų vertėsi. Įvykio metu nukentėjo vairuotojas ir 15 bei 17 metų keleiviai. Pastarasis, kaip ir vairuotojas, dėl patirtų sumušimų išvežti į Kauno klinikas. Pirminiais duomenimis, visi nepilnamečiai buvo neblaivūs.

Gegužės 16-osios vakare (apie 21.00 val.) Šakių rajone, Buktiškių kaime, nuo kelio Barzdai–Buktiškiai nuvažiavo ir į melioracijos griovį, pilną vandens, įkrito automobilis „Ford Fiesta“, vairuojamas 21 metų šio rajono gyventojo. Vaikinas vairuotojo pažymėjimo neturi. Įvykyje sužeisti vairuotojas ir 17 bei 26 metų keleiviai.

Nepilnametis dėl daugybinių sužeidimų išvežtas į Kauno klinikas.