Prastos būklės balkonas sugriuvo, kai į jį parūkyti išėjo buto gyventojas su dviem draugais. Vyrams rimtesnių sužalojimų pavyko išvengti, tačiau moteriai nukritusios betono konstrukcijos stipriai supjaustė ranką, lūžo pirštas.

Įvykstant nelaimei bute buvo ir vieno iš būsto gyventojų teta, tačiau prastai girdinti moteris žiūrėjo televizorių, todėl ne iškart suprato, kas nutiko.

„Jie išėjo į balkoną parūkyti, o aš žiūrėjau televizorių. Tik po to pamačiau, kad atlėkė greitoji, policija, o jie trys gulėjo ant žemės“, – pasakojo Marija.

Senolė neslėpė nerimo dėl nukentėjusios sūnėno draugės. Pasak jos, moteris patyrė labai rimtus sužalojimus.

„Jai labai blogai, kenčia skausmus, be nuskausminamųjų negali užmigti“, – teigė moteris.

Kaune nukrito socialinio būsto balkonas

Kraupų įvykį mačiusi namo gyventoja Sandra pasakojo, kad vaizdas atrodė išties baisiai, o didžiausią šoką patyrė vaikai.

„Su vaikais buvome apačioje, kai nutiko nelaimė. Kai krito balkonas, išsigandau ir nusisukau. Bijojau net pažiūrėti, kaip atrodo tie žmonės, bet po to pribėgome ir pamatėme, kad moteriai keliose vietose perpjauta ranka, kitam žmogui, kuris užkrito ant moters, buvo nubrozdinta koja, o trečias, atrodė, išvengė sužalojimų. Viską matė vaikai, kurie buvo tikrai išsigandę“, – sakė mergina.

Namo gyventojai teigė, kad balkonų būklė išties prasta, todėl dabar kaimynai bijo, kad nenutiktų dar viena panaši nelaimė.

„Tie balkonai labai blogos būklės, armatūros, konstrukcijos, viskas matosi ir jokių tvarkymų nevyksta. Tik vienas balkonas buvo tvarkytas prieš penkis metus, nes jis vos laikėsi. Nelaimė galėjo būti dar baisesnė, galėjo ir ant vaikų užkristi“, – pasakojo Sandra.

Apie vaikų saugumą moteris kalba ne veltui, namo kieme yra įrengta smėlio dėžė, čia nuolat žaidžia vaikai, laiko savo žaislus.

„Mano pačios vaikas stato dviratuką po balkonu, tai visa laimė, kad tuo metu ten jo nebuvo. Pas mane balkono nėra, bet kaimynų vietoje tikrai bijočiau išeiti į balkoną. Bijome į lauką išleisti vaikus, o jei pasikartos nelaimė?“, – klausia Sandra.