Apie kraupią avariją bendruoju pagalbos telefonu pranešta 16 val. 40 min.

Policija, ugniagesiai ir medikai suskubo į nurodytą vietą kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, mat pranešta, kad sumaitotame automobilyje yra prispaustų žmonių.

„Via Baltica“ kelyje tragedijos neišvengusi šeima, pirminiais duomenimis, galimai į avariją pateko sutuoktiniui bandant aplenkti sunkiasvorę priemonę. Kiek vėliau iškelta iš kita eismo nelaimės versija: iš savo eismo juostos galėjo išvažiuoti ir pienovežio vairuotojas.

Lietuvos automobilininkų sąjunga su DELFI skaitytojais pasidalijo vaizdo įrašu iš oro: avarijos vietoje kelias tiesus lyg styga, tačiau jis labai apgaulingas, nes šiuo keliu važiuoja daug sunkiasvorių automobilių.

Pareigūnai pagal pirminius duomenis informavo, kad „Volvo V40“ vairavęs 1981 m. gimęs vyras, lenkdamas krovininį automobilį „MAN“ su puspriekabe (pienovežį). Vėliau ėmė aiškėti, kad pienovežis važiavo priešinga kryptimi. „Volvo V40“ kliudė puspriekabės ratą. Po smūgio lengvasis automobilis atsidūrė priešingos krypties eismo juostoje ir susidūrė su iš priekio atvažiuojančiu krovininiu automobiliu „Volvo Fhtrack“.

Per eismo įvykį žuvo lengvojo automobilio vairuotojas. Iš sumaitoto automobilio ugniagesiai išlaisvino moterį (g. 1983 m.) ir kūdikį, vos praėjusiais metais gimusią mergaitę. Jos dėl įvairių kūno sužalojimų paguldytos į ligoninę.

Tikslias įvykio aplinkybes tiria policija.