Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį sostinės trečiojo policijos komisariato tyrėjai kartu su antrojo policijos komisariato pareigūnais apsilankė jaunimo pamėgtame bare „Selfiecide bar“. Pasirodo, kad buvo gauta informacijos, jog minimo baro klientai galimai turi narkotinių medžiagų.

„Miltai su cukrumi“

Apie 1 val. Vilniaus centre pareigūnai sulaikė jauną vyrą (gim. 1994 m.), kuris labai nustebo netikėta nakties šėlionių baigtimi. Jaunuolis priešinosi sulaikomas, rėkė bei aiškino, kad rastos, įtariama, narkotinės medžiagos (4 maišeliai su, įtariama, amfetaminu) yra miltai su cukrumi.

Neįtikėtina „pasaka“ pareigūnai nepatikėjo, įtariamasis buvo išgabentas į policijos komisariatą. Pas sulaikytąjį pareigūnai rado ir apie 150 eurų.

Tuo pačiu metu kita pareigūnų grupė baro tualete sulaikė jaunuolį, kuris taip pat su savimi turėjo galimai narkotinių medžiagų. Aštuoniolikmetis kišenėje laikė 14 maišelių su galimai narkotine medžiaga – amfetaminu.

Jaunuolis pasakojo, kad jis yra Latvijos pilietis, o jo giminaičiai gyvena Lietuvoje. Anot jo, amfetaminą pardavinėja tam, kad išlaikytų butą, kurį nuomojasi. Bendradarbiauti linkęs sulaikytasis vėliau nurodė, kad namuose taip pat turi amfetamino. Kratos metu buvo aptikta dar 27 maišeliai su baltais milteliais.

Nuo „grandinės nutrūkusi“ 19-metė

Po dviejų vaikinų sulaikymo pareigūnai toliau tęsė stebėjimą minėtame bare. Gavus informacijos, kad mergina su vienaragio kuprine ant nugaros galimai turi narkotinių medžiagų, pareigūnai ėmėsi veiksmų. Įtariama, narkotikų turėjusi mergina su vaikinu buvo sulaikyta, visgi, ji nusprendė, kad lengvai nepasiduos.

Mergina ne tik rodė nepadorius gestus ir vartojo necenzūrinius žodžius, bet ir pasipriešino policijos pareigūnams. Devyniolikmetė dar ir sužalojo valstybės tarnautojus, ji pareigūnei įdrėskė į ranką, o pareigūnui spyrė į galvą.

Pasirodo, kad įtariamoji apžiūros metu dar ir bandė sunaikinti ir įkalčius – ji norėjo praryti ant automobilio kapoto padėtą tabletę.

Nevaldomo įsiūčio vedina mergina pasirodo savo kuprinėje laikė 13 maišelių su galimai narkotine medžiaga amfetaminu, 3 galimai narkotines tabletes – „ratus“ ir vieną tablete galimai narkotinės medžiagos – „MDMA“. Sulaikytoji ne tik nepagarbiai bendravo su pareigūnais, bet ir aiškino, kad minėtas narkotines medžiagas ji suvartoja pati, nes jai daug reikia.

Maža to, mergina atskleidė, kad amfetaminą pradėjo vartoti prieš pusę metų, ji teigė, kad nori „tūsintis“, o tam jai neužtenka kelių valandų, todėl ir vartoja. Pasak devyniolikmetės, tai juk nieko tokio.

Kratos jos namuose metu pareigūnai rado narkotinių medžiagų likučių, draudžiamų vaistų, įrankių vadinamai „žolei“ smulkinti bei „bongą“ – įrenginį marihuanai rūkyti.

Merginos vaikinas buvo kur kas ramesnis nei ji. Jaunuolis (gim. 1996 m.) teigė, kad nieko draudžiamo su savimi neturi, visgi, jo striukės kišenėje pareigūnai aptiko tabletę, kuri, įtariama, yra narkotinė medžiaga. Įtariamasis turėjo įžūlumo teigti, kad policijos pareigūnai patys jam į kišenę įdėjo narkotines medžiagas, jis turbūt nepastebėjo, kad visą laiką jį filmavo vaizdo kameros ir jo melas yra lengvai užginčijamas.

Be „šou“ neapsieita

Paskutinis jaunuolis (gim. 1999 m.) taip pat nusprendė pasipriešinti policijos pareigūnams. Jis klubo lankytojų akivaizdoje nevykdė teisėtų tyrėjų reikalavimų. Priešinosi ir neleido būti surakinamas. Jį apsvaigę baro klientai bandė ginti, kompanija buvo tokia neadekvati, kad net negirdėjo, o vėliau ir nematė, jog tai policijos pareigūnai.

Jaunuoliui už teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymą teks atsakyti administracine tvarka.

Ikiteisminiai tyrimai

Jaunuoliui, kuris su savimi turėjo 4 maišelius su galimai narkotine medžiaga, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto narkotinių medžiagų disponavimo neturint tikslo jas platinti.

Vaikinui, kuris ne tik su savimi turėjo 14 dozių amfetmino, bet ir namie slėpė 27 maišelius su galimai narkotine medžiaga, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto narkotinių medžiagų disponavimo neturint tikslo jas platinti. Visgi, galimai tyrimas bus perkvalifikuotas į ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto narkotinių medžiagų disponavimo su tikslu jas platinti.

Merginai, kuri surengė tikrą „fiestą“ sulaikymo metu, pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl narkotinių medžiagų disponavimo neturint tikslo jas platinti ir policijos pareigūnų sužalojimo. Policija informavo, kad merginai ikiteisminis tyrimas dėl narkotikų galimai bus perkvalifikuotas į platinimą.

Devyniolikmetės vaikinui taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotinių medžiagų disponavimo neturint tikslo jas platinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (770)