Apvirtusiame automobilyje rasti 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, praneša VSAT.

Apie vidurnaktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai Vilniaus rajono Šumsko miestelyje pastebėjo automobilį „Audi A6“ be valstybinių numerių. VSAT pareigūnai vairuotojui nurodė sustoti, tačiau šis nepakluso ir padidinęs greitį nulėkė Kalvelių kaimo link.

Pasieniečiai tarnybiniu visureigiu leidosi vytis. „Audi A6“ greitis siekė 180 km/val., todėl kilo didelis pavojus aplinkiniams. Po maždaug 4 kilometrus trukusio persekiojimo nuo pasieniečių kiek atsiplėšęs „Audi A6“ vairuotojas įlėkė į Kalvelių kaimą. Čia ant kelio jį stabdyti buvo pasiruošęs kitas VSAT visureigio su įjungtais švyturėliais ekipažas.

Dėl didelio greičio bėglys nesuvaldė automobilio ir apsivertė aukštyn ratais. Iš mašinos išsikeberioję du neblaivūs vyrai pradėjo įžeidinėti juos atsivijusius pasieniečius, elgėsi agresyviai ir nevykdė teisėtų reikalavimų. VSAT pareigūnai chuliganus apramino surakindami juos antrankiais.

Paaiškėjo, kad pasprukti bandė 24-erių ir 35-erių Vilniaus rajono gyventojai. Pirmajam kiek vėliau buvo nustatytas 2,49 prom. girtumas, antrajam – 1,66 prom. Jų automobilyje VSAT pareigūnai aptiko 3 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Jaunesnysis bėglys po avarijos teigė pasijutęs blogai, todėl greitoji medicinos pagalba su pasieniečių palyda jį išvežė į Lazdynų ligoninę sostinėje. Nenustačius rimtesnių sveikatos sutrikimų netrukus Vilniaus rajono gyventojas buvo grąžintas į Kenos užkardą.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Kenos pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Šią bylą nagrinės teismas, kuris kontrabandos gabentojams skirs baudą nuo 2896 iki 5792 eurų bei galės konfiskuoti „Audi A6“. Vairuotojui teks atsakyti ir už nepaklusimą uniformuoto VSAT pareigūno reikalavimui sustabdyti transporto priemonę. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 869 iki 1158 eurų.

Abu sulaikytuosius pasieniečiai perdavė policijos pareigūnams. Šie Vilniaus rajono gyventojai jau ir anksčiau už įvairius pažeidimus buvo įkliuvę sieną su Baltarusija saugantiems VSAT pareigūnams.
Apsivertusį „Audi A6“ į saugomą aikštelę išgabeno autovežis.