UAB „Šilumos šaltiniai“ darbuotojai vos pradėjo darbo dieną. 1970 metais ir 1994 metais gimę vyrai apie 7.30 val. važiavo Pakalniškių gatve, visai šalia Savanorių prospekto. Staiga jie išgirdo pokštelėjimą, garsas buvo panašus į sprogimo, ir automobilio gale pamatė liepsnas.

Pagalbos telefonu ugniagesių ir medikų pagalbos prašę vyrai nurodė, kad nors ir sureagavo greitai - šoko iš automobilio, neišvengė liepsnų.

Į pagalbą atskubėję ugniagesiai pasidalijo vaizdo įrašu iš įvykio vietos:

UAB „Šilumos šaltiniai“ direktorė Natali Gerbreder DELFI sakė, kad vos sužinojusi apie įvykį, ji pasidomėjo kaip jaučiasi darbuotojai.

„Vienas apdegė veidą, kitas - rankas. Domėjausi, kaip jie jaučiasi, abu ligoninėje, abu sutvarstyti. Kap sakė medikai, jie patyrė pirmo ir antro laipsnio nudegimus. Medikai sako, kad jie pasveiks, tačiau dar gydomi. Kol kas nežinau, kada išleis. Kodėl kilo gaisras dar vyksta tyrimą, tačiau svarbiausia - žmonių sveikata“, - sakė N. Gerbreder.

Anot direktorės, šis atvejis sukrėtė, nes per 23-jus įmonės gyvavimo metus neko panašaus nebuvo įvykę.

Pirminiais policijos tyrimo duomenimis, automobilyje sprogo susikaupusios dujos, nutekėjusios iš pramoninio dujų baliono. Iš automobilio ugniagesiai ištraukė 2 balionus: vienas buvo su propanu, kitas su deguonimi.

Įvykis tiriamas.