Ši vagystė buvo užfiksuota miesto vaizdo stebėjimo kameromis. Jomis fiksuojamą vaizdą stebintis operatorius pastebėjo du asmenis, kurie įsibrovė į transporto priemonę, pagrobė viduje esantį turtą ir pasišalino. Tačiau pareigūnai abu asmenis sulaikė, praneša Kauno policija.

Pas 1992 m. gimusį vyrą rasta automagnetola ir navigacinė sistema su SD kortele ir automobiliniu krovikliu. Jis ir kitas, 1996 m. gimęs jaunuolis, sulaikyti ir pristatyti į policijos komisariatą. Sulaikytiesiems pareikšti įtariami pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. Už tokio pobūdžio nusikaltimus baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų. Abu įtariamieji anksčiau teisti už nusikaltimus nuosavybei.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Kauno miesto Dainavos policijos Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai. Kadangi nusikalstamų veikų padarymo aplinkybės aiškios, o abu įtariamieji prisipažįsta padarę jiems inkriminuojamas nusikalstamas veikas ir nuoširdžiai dėl to gailisi, pareigūnai, atlikę išsamų ikiteisminį tyrimą, kartu su Kauno apylinkės prokuratūra bylos medžiagą artimiausiu metu planuoja atiduoti pagreitinto proceso tvarka nagrinėjimui Kauno apylinkės teismui.

Kauno apskrities policija informuoja: jeigu šalia nėra policijos pareigūno, tai dar nereiškia, kad jūsų veiksmai liks nepastebėti. Vien tik šių metų balandžio mėnesį miesto stebėjimo kameromis buvo užfiksuoti 49 Kelių eismo taisyklių pažeidimai, 24 kiti administraciniai teisės pažeidimai, nustatytos 2 nusikalstamos veikos, 12 kartų suteikta informacija atliekamiems ikiteisminiams tyrimams ir 6 – administraciniams tyrimams bei 7 kartus suteikta socialinė pagalba.