Teisėja Galina Taraškevič nusprendė, kad policijos tyrėjui turi būti skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant vieneriems metams. Be to, pareigūnas taip pat turės sumokėti 70 MGL dydžio (9100 Lt) baudą.

Iš 16 metų policijoje dirbančio G. Gedmino teismas valstybės naudai taip pat priteisė 2 500 Lt, kuriuos jis paėmė kaip kyšį. Šių pinigų Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnams taip ir nepavyko rasti.

Teismo paskelbtas nuosprendis dar negalutinis – kaltinimų nepripažinęs pareigūnas dar galės jį apskųsti apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui.

Bylos duomenimis, atlikdamas ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo G. Gedminas 2010-ųjų balandžio 1-ąją susitiko su įtariamuoju Aleksandru Ponidzelskiu (jis anksčiau taip pat yra dirbęs Ekonominėje policijoje) ir iš jo pareikalavo tūkstančio eurų.

Už tai tyrėjas žadėjo nutraukti ikiteisminį tyrimą jo atžvilgiu – mat šiuo metu „Danske Banke“ Probleminių kreditų departamento skolų valdymo vyr. specialistu dirbantis A. Ponidzelskis vienai moteriai buvo padėjęs pigiai įsigyti vieną įmonę, tačiau ši liko nepatenkinta jo suteiktomis paslaugomis ir jį dėl galimo sukčiavimo apskundė policijai.

Dalį pinigų – tūkstantį litų – A. Ponidzelskis pareigūnui perdavė rugpjūčio 16-ąją, sostinės Antakalnio mikrorajone, prie Šilo tilto, automobilyje „Nissan Sunny“. Dar 1,5 tūkst. Lt pareigūnas kaltinamas paėmęs po mėnesio savo darbo kabinete.

Šiuos pinigus A. Ponidzelskis davė su pareigūnų žinia, bet po jų perdavimo kratą G. Gedmino darbo kabinete atlikę operatyviniai darbuotojai pinigų taip ir nerado. Kur jie, G. Gedminas neišdavė.

Tyrimo metu nustatyta, kad G. Gedminas labai aktyviai siekė gauti pinigus – jis A. Ponidzelskiui ne kartą rašė SMS žinutes. Kartą jis net buvo nuvykęs į įtariamojo darbovietę bei jo darbdaviui išsiuntė suklastotą raštą.