Penktadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos pareigūnai miške ties Šalčininkų rajono Girdžiūnų kaimu aptiko 16 juoda polietileno plėvele aptrauktų dėžių. Paaiškėjo, kad jose – 8 tūkst. cigarečių ,,NZ Gold Superslims“ pakelių be akcizo mokesčio ženklų. Čia pat rastas ir mobilaus ryšio telefonas bei radijo stotelė, praneša VSAT.

Maždaug už pusšimčio metrų pasieniečiai pastebėjo du įtartinus asmenis. Jie, manoma, taip pat išvydę VSAT pareigūnus, paspartino žingsnį ir patraukė į priešingą pusę nuo rastojo krovinio.

Abu vyrai buvo tuoj pat sulaikyti. 30 ir 31 metų Šalčininkų rajono gyventojai VSAT pareigūnus bandė įtikinti, jog susiruošė žvejoti, tačiau kažkodėl nepasirūpino nei masalu, nei kita žūklei reikalinga įranga. Su savimi vyrai teturėjo vieną naudoti netinkamą meškerę su nutrauktu valu.

Dėl kontrabandos gabenimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Abu sulaikytus „žvejus“ pasieniečiai uždarė į areštinę. Šalčininkų rajono gyventojams gresia piniginės baudos arba laisvės atėmimas iki 4 metų.