Uostamiesčio vairuotojai jau buvo įpratę, kad rytą vakarą Klaipėdos kelių policijos pareigūnai, tai viename miesto gale, tai kitame surengia reidus. Šeštadienio ryto reidui buvo pasirinkta visiškai netikėta vieta. Užtvertas Mokyklos gatvės viadukas atvažiuojantiems nuo stoties.

Pareigūnams, išsirikiavusiems nuvažiavime nuo viaduke, pats pirmas vairuotojas įkliuvo neblaivus. Dar nebuvo nė septynių valandų ryto, o automobilio „VW Golf“ vairuotojui Amiranui G., gim. 1971 m., alkoholio matuokliu nustatytas lengvas girtumas - 0.45 prom. alkoholio. Gražiai lietuviškai šnekantis gruzinas paaiškino, kad išvakarėse išgėrė keturis butelius alaus, pagamintus vieno šiaurės Lietuvos miesto alaus darykloje.

Tokį pat promilių kiekį pūstelėjęs automobilio „Honda Accord“ vairuotojas Antanas D. gim. 1955 m., teigė, kad penktadienį šventė uošvienės gimtadienį.

Automobilio „Volvo XC70“ vairuotojas Sigitas S., gim. 1966 m., važiavo į darbą. Jis - vilkiko vairuotojas. Vyrui nustatytas lengvas girtumas - 0.75 prom. alkoholio. Išvakarėse tryse „patvarkė“ „nol sepynis“. Ryte po to dar ir darbo neteko.

Automobilio „Škoda Superb“ vairuotojui Aleksandrui Z., gim. 1981 m., taip pat nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 1.10 prom. alkoholio. Trumpame paaiškinime vyras parašė: „vežiau žmoną, sustabdė policija, pripūčiau“.

Reido metu buvo sustabdyti 5 vairuotojai, kurių organizme rastų promilių norma nebuvo draudžiama. Nustačius 0.07 prom. alkoholio „Audi A5“ vairuotojas pajuokavo, kad valgė agurką, ir va... pripūtė.

Prieš aštuntą valandą ryto sustabdyti vairuotojai liejo įtūžį ant pareigūnų. Tai vienas į keltą vėluoja, tai kitą apkritai pykina mašinų eilės. O nustebino mokytoja. Ji pareiškė, kad skubanti į valstybinį egzaminą ir jeigu dabar „mokiniai neišlaikys egzamino, tai...“. Ponios buvo paprašyta pratęsti mintį, tačiau ji tik užspaudė ant greičio pedalo ir prasisukant ratams nukūrė to egzamino organizuoti.

Savo kailyje netvėrė ir automobilį „VW Golf“ vairavęs kunigas. Jis nervingai, tai uždarinėdavo automobilio langą, tai atidarinėdavo. Užsidaręs langą pradėdavo automobilio salone šaukti. Atsidaręs langą – toliau burnojo, aiškino, kad jis vėluoja į pamaldas. Tačiau pilietis tik pats save sugaišino. Į alkoholio matuoklį papūtė tik ketvirtą kartą. Vis oro pritrūkdavo. Paklausus, ant ko jis šauktų, jeigu spūstis susidarytų dėl avarijos, (čia jos labai dažnos, dėl netolygaus transporto srautų pasiskirstymo rekonstrukcijai uždarius vieną Klaipėdos tiltą), o ne dėl policijos reido, kunigas atsakė, kad apsisuktų ir į pamaldas važiuotu kitu keliu. Nesvarbu, kad ant tilto apsisukti negalima, o ir važiuojant aplinkiniu keliu į bažnyčią vis tiek į tą patį kamštį patektum.

Netrukus pareigūnai persikraustė į Liepų gatvę. Čia nepasisekė automobilio „Audi A2“ vairuotojui Aleksandrui Ch., gim. 1963 m. Jam nustatytas 0.43 prom. girtumas. Alkoholio matuoklio paklaidos neužteko pūtėjo naudai. Vyro laukia 1000 – 1500 litų bauda, taip pat gresia prarasti vairuotojo pažymėjimą 12 - 18 mėn.

Liepų gatvėje buvo užfiksuotas ir vairuotojų pasikeitimo atvejis. Tai pastebėję pareigūnai „keleivio“ paprašė pasitikrinti alkoholio matuokliu. Šio ekrane užsižiebė trys nuliai. Vaikinas teigė, kad išvakarėse gėręs, tad bijojęs įkliūti.

Reido metu buvo sustabdyta 310 automobilių. Penki vairuotojai neblaivūs, penki pūtė iki draudžiamos normos. Keturi vairuotojai nubausti už tai, kad važiavo su techniškai netvarkingais automobiliais.