Į pagalbą pasitelkti du Klaipėdos kelių policijos bei bei du Patrulių rinktinės ekipažai. Po trumpo instruktažo Gargžduose pareigūnai pasklido po rajoną. Nuo 18 val. pajėgos pradėjo darbuotis. Dirbo Priekulėje, Veiviržėnuose, Laugaliuose, Vėžaičiuose ir Dituvos soduose.

Pagrindinės istorijos pradėjo Laugaliuose, pro kuriuos eina vienas iš kelių vedantis į Gargždus. Sustabdyto automobilio „Opel Zafira“ vairuotojas aiškino, kad negeria aštuonis metus ir kodėl alkoholio matuoklis parodė 0.05 prom., jis nesuprantąs. Piliečiui buvo paaiškinta, kad tai leidžiama alkoholio norma organizme. Vis tiek visi buvo nustebę, kaip čia taip, kad žmogus negeria, nevalgo nieko draudžiamo, o promilės atsirado, nors tu ką.

O štai sustabdyto seno automobilio „Ford Transit“ vairuotojas, teigė, kad jis žino savo normą. Ryte gėrė alaus, dabar pripūtė 0.28 prom. Vyras jautėsi ramiai, savo galimybės žino tvirtai, kaip ir žino, kiek sveria, ir kiek gali išgerti.

Nepasisekė automobilio „VW Passat“ vairuotojui Albertui A., gim. 1984 m. Vaikinas išgėrė butelį alaus. Anot jo, nestipraus, su raudona etikete. Važiavo ir po 10 minučių jį sustabdė policininkas, kuris paprašė pasitikrinti blaivumą. Albertui nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0.48 prom. Jaunuolis buvo akivaizdžiai nustebęs, jis net išpūtė akis. Aukštas ir sveria apie 85 kg., o iš vairuotojo „sosto“ išvertė išgertas vienas paprastas butelis alaus.

Tuo metu kitoje kelio pusėje buvo sustabdytas automobilis „VW Passat“. Kol viena pareigūnė aiškinosi, kur šio automobilio civilinės atsakomybės draudimas, kitas pareigūnas pastebėjo, kad iš bagažinės kažkas varva. Patikrinus bagažinės turinį paaiškėjo, kad joje buvo 100 litrų kuro (leidžiama vežtis tik 40 litrų).

Vairuotojas aiškino, kad kurą pirko pas kažkokį vilkiko vairuotoją, kuris, kalbėjo lietuviškai. Aišku, kuro įsigijimo dokumentų vairuotojas neturėjo, tad jo laukia rūsti bauda nuo 300 iki 1440 eurų, o kuras bus konfiskuotas. Sustabdžius nuo Klaipėdos Gargždų link važiavusį automobilį „Pontiac Montana“, paaiškėjo, kad sustabdytas girčiausias reido vairuotojas. Sigitui S., gim. 1972 m., nustatytas lengvas girtumas – 1.14 prom. alkoholio.

Vyriškis paaiškino, kad svaigalus gėrė ryte. Sakė, kad papyko ant pasaulinės tvarkos, jog negaus šiandien algos, tai ir „mostelėjo“ iš to pykčio. O sustabdytas suprato, kad prisidirbo metams į priekį.

Nuo 18 iki 22 valandos, Klaipėdos rajono keliuose buvo sustabdyti 2 neblaivūs vairuotojai ir du neblaivūs dviratininkai (abiems nustatytas vidutinis girtumas). Trijų vairuotojų organizme alkoholis neviršijo draudžiamos normos. Trys piliečiai nubausti už tai, kad vairavo automobilius su pasibaigusiu civilinės atsakomybės draudimu, vienas – be techninės apžiūros.