Gegužės 27 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos Užsieniečių reikalų skyriaus pareigūnai, vykdydami tikslinę priemonę išaiškinti užsienio valstybių piliečių, apsistojusių Lietuvos Respublikoje, galimus pažeidimus, Vilniuje, viename iš Gedimino prospekto butų aptiko Nigerijos piliečiu I. C. O. prisistačiusį asmenį. Minėtas pilietis paso neturėjo, o jo pateiktas Europos Sąjungos piliečio šeimos nario leidimas gyventi, išduotas Graikijoje, policijos pareigūnams sukėlė įtarimų.

I. C. O. buvo pristatytas į Migracijos valdybą jo asmens tapatybei ir teisinei padėčiai Lietuvos Respublikoje nustatyti. Užsienietis pareigūnams aiškino, kad jo žmona yra Rumunijos pilietė, gyvenanti Graikijoje, ir leidimą gyventi Graikijoje gavo šeimos susijungimo pagrindu, tačiau, apklausiamas, negalėjo pasakyti savo žmonos vardo ir pavardės, praneša Migracijos valdyba.

Migracijos valdybos Užsieniečių reikalų skyriaus pareigūnai įtaria, jog Nigerijos piliečio I. C. O. leidimas gyventi Graikijoje yra suklastotas, pasinaudojus kito asmens duomenimis. Leidimas gyventi yra perduotas ekspertizei, o pats I. C. O. sulaikytas 48 valandoms. Per tą laiką nepatvirtinus jo tapatybės, I. C. O. bus sulaikytas Užsieniečių registracijos centre, iki bus nustatyta jo tapatybė ir teisinė padėtis Lietuvoje.

Migracijos valdyba pastebi, kad už asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančio dokumento neturinčio užsienio valstybės piliečio apgyvendinimą yra numatyta administracinė atsakomybė – už gyvenamojo ploto suteikimą tokiam asmeniui numatyta bauda nuo 250 Lt iki 2 000 Lt.