Valstybės sienos apsaugos tarnyba(VSAT) praneša, kad ketvirtadienį apie 6 val. ryto Lazdijų rinktinės Vištyčio užkardos pareigūnų ekipažas tarnybiniu automobiliu vyko pro Vilkaviškio rajono Pakalnių kaimą. Pasieniečiai išvydo keliu Vištytis – Varteliai einantį vyrą. Nuo šios vietos iki sienos su Lenkija – apie kilometras.

Tokioje nuošalioje vietoje ir tokiu ankstyvu metu einantis žmogus VSAT pareigūnams pasirodė įtartinas. Pasieniečiai sustojo prie jo ir pasidomėjo, ką asmuo veikia šioje pasienio vietoje.

35-erių metų Šilutės gyventojas sutriko ir negalėjo pasakyti, nei kaip čia atsidūręs, nei kur einąs, nei koks jo apsilankymo šioje vietoje tikslas. Tai pasieniečiams sukėlė dar didesnių įtarimų. Jie įlaipino šilutiškį į savo automobilį ir nusprendė apžiūrėti vietovę.

Truputį pavažiavę tuo pačiu keliu Vištytis – Varteliai pasieniečiai krūmynuose pamatė automobilio galinę dalį. Jis nuo kelio buvo nusukęs ir pavažiavęs apie 40 metrų. Atrodė, kad mašiną bandyta slėpti, tačiau, kaip vėliau paaiškėjo, ji buvo įklimpusi į smėlį.

Kai pasieniečiai pradėjo apžiūrinėti aptiktą „Toyota Prius“ su latviškais numeriais, neužrakinto automobilio variklis dar buvo šiltas. Mašinos dešinės pusės priekinis sparnas buvo daužtas. Bagažinėje VSAT pareigūnai aptiko Nyderlandų numerius.

Patikrinę duomenis apie šį 2011 m. laidos automobilį, pasieniečiai sužinojo, kad mašina išvakarėse buvo pavogta Olandijoje. Latviški numeriai, pritvirtinti prie „Toyota Prius“, yra išduoti kitam automobiliui.

Ar šilutiškis yra susijęs su šiuo vogtu automobiliu, aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėję Lazdijų rinktinės pasieniečiai. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Šilutės gyventoją pasieniečiai uždarė į areštinę. Automobilis saugomas Vištyčio užkardoje.