Vilniaus antrojo policijos komisariato pareigūnai kelias valandas pasaloje tykojo itin prabangiai gyvenančios romų tautybės šeimos. Nelegalus pajamų šaltinis įtariamiesiems sukėlė rimtų nemalonumų.

Pabėgti buvo neįmanoma

Naujininkuose surengtoje pasaloje buvo pastebėtas ilgai lauktas prabangus „Toyota“ automobilis. Narkotikus slėpęs vairuotojas bandė surengti tikrą šou – išsinuomotu automobiliu nesėkmingai bėgo nuo teisėsaugos. Visgi staigiai suregztas planas neišdegė, viskam pasiruošę pareigūnai užtvėrė kelią, šoko iš automobilių ir sulaikė teisėsaugai gerai žinomą vyrą bei moterį.

Pasirodo, kad šeimyna turėjo dėl ko bėgti – automobilio salone pareigūnai rado kramtomos gumos indelį, kuriame buvo folijos lankstinukų su galimai narkotine medžiaga. Indelyje rasta 152 lankstinukai, o automobilyje 300 eurų grynais.

Narkotikus slėpė liemenėlėje

Į antrąjį policijos komisariatą atvežta pora buvo nuodugniai patikrinta.

Vaikelio besilaukiančios moters liemenėlėje pareigūnės rado juodos spalvos audeklo skiautę, kurioje taip pat buvo folijos lankstinukų. Moteriškė slėpė net 32 galimas narkotikų dozes.

Pasirodo, kad įtariamieji yra puikiai žinomi policijai. Vyriškis anksčiau teistas už tokį patį nusikaltimą – platino narkotines medžiagas, taip pat šiuo metu jo atžvilgiu pradėti net du ikiteisminiai tyrimai.

Įtariamojo gyvenimo meilė taip pat yra žinoma teisėsaugai, jos atžvilgiu yra perduota byla teismui dėl narkotinių medžiagų platinimo.

Pagrasino, jog pagimdys

Septynių vaikų mama, laukdamasi aštuntojo, policijos komisariate nusprendė griebtis paskutinio šiaudo – grasinimų.

Moteriškė rėžė antrojo policijos komisariato tyrėjams bei su jais kartu dirbantiems kitų komisariatų pareigūnams, jog ši ims ir pagimdys. Deja, bet už dviejų savaičių vaikelio turinti susilaukti moteris nepasiekė ko norėjo.

Įtariamoji nežinojo, kad pareigūnai sugeba viską. Jie yra apmokyti priimti gimdymus ir net tokia situacija jų neišgąsdintų, todėl žodžiai liko tiesiog žodžiais.

Pinigus švaisto į kairę ir į dešinę

Pareigūnų sulaikytas vyras pinigų trūkumu pasiskųsti negalėtų. Pasirodo, kad tuoj 8 vaikus turėsiantis įtariamasis gyvena itin prabangiai: iš salono nuomojasi „Toyota“ automobilį (600 eurų per mėnesį) ir rengiasi prabangiais rūbais. Įdomiausia yra tai, jog sulaikytasis niekada nėra dirbęs jokio darbo, o pinigų turi daugiau nei paprastas lietuvis.

Iš narkotinių medžiagų užsidirbančiai porai gresia rimti nemalonumai – laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų. Iš viso pas įtariamuosius buvo rasti 184 folijos lankstinukai su galimai narkotine medžiaga (heroinu).

Moteris paleista namo, o jos vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.