„Ačiū visiems sustojusiems žmonėms kelyje už neabejingumą ir pagalbą. Ačiū ugniagesiams už operatyvumą ir greitą darbą. Ačiū policijai už pasirūpinimą vaikais ir pagalbą pasiekiant namus.“

Tokiais žodžiais Ukmergės gelbėtojams ir pareigūnams Feisbuke dėkoja netikėtai užsidegusio automobilio vairuotoja Ingrida Žilinskienė.

Lapė ant kelio

Moteris, mašinoje vežanti 4 vaikus, į bėdą papuolė Dainavos kaime, Ukmergės rajone. Apie pusę devintos ryto iš Veprių Deltuvos link važiuojanti vairuotoja sustojo prie sankryžos su keliu Kaunas – Ukmergė.

Vos kirtusi sankryžą, vairuotoja pastebėjo ant kelio gulinčią mašinos partrenktą lapę, o dar už kelių metrų nelaimė ištiko ją pačią. Iš pradžių moteris pajuto degėsių kvapą, paskui pastebėjo dūmus.

Išsilydė variklis

Pro šalį važiuojantys žmonės iškvietė gelbėtojus ir puolė gesinti automobiliniais gesintuvais, bet ugnį numalšinti pavyko tik atvykus Ukmergės ugniagesiams. Ugniagesių pamainos vadas Raimundas Verbickas Delfi.lt pasakojo, kad nelaimė įvyko už 7 km nuo vietos, kur įsikūrusi ugniagesių komanda, todėl gelbėtojai atvyko vos per 5 min. Automobilis jau degė atvira liepsna. Karštis buvo toks didelis, kad mašinos variklis išsilydė. Ugniagesiai atidarė kapotą ir greitai numalšino liepsnas. Kol vyko gelbėjimo darbai, buvo sustabdytas eismas viena kryptimi.

Teisingi vairuotojos veiksmai

Pasak R.Verbicko, aukų išvengta tik dėl vairuotojos šalto proto ir jos ryžtingų veiksmų. Moteris nepuolė į paniką. Kilus gaisrui, ji skubiai iš mašinos iškėlė specialiose kėdutėse vežamus vaikus ir greičiausiai taip išgelbėjo jiems gyvybę, nes automobilio salonas akimirksniu paskendo tirštuose dūmuose.

Delfi.lt susisiekė su savo vaikus išgelbėjusia moterimi

I.Žilinskienė sako, kad kiekviena motina taip pasielgtų, jeigu kiltų pavojus jos vaikams. Moteris teigia, kad viską darė automatiškai.

Nelaimė įvyko, kai ji su vaikais važiavo į polikliniką skiepytis. Automobilyje buvo 3 moters mažamečiai vaikai (mažiausiajam 4, vyriausiajam – 9 metai) ir 15 metų dukterėčia.

Pastebėjusi baltus dūmus iš po kapoto, moteris pagalvojo, kad karštą dieną perkaito variklis. Po kelių akimirkų dūmai papilkėjo ir ėmė veržtis į mašinos saloną.

Vairuotoja iš karto sustojo, greitai atsegė kėdutėse sėdinčius vaikus ir iškėlė juos iš mašinos, o dukterėčia surinko iš salono vertingus daiktus. Paskui iš bagažinės ištraukė lagaminus, nes šeima ruošėsi važiuoti pas močiutę. 15 metų „Volvo XC70“ buvo sumontuotas benzininis variklis, o bakas – pilnas degalų, todėl buvo baisu, kad automobilis sprogs.

Ugnis suniokojo automobilį nepataisomai. Įtariama, kad nelaimė galėjo įvykti dėl gedimo elektros instaliacijoje.

Numalšinus gaisrą Ukmergės policijos patruliai moterį su vaikais nuvežė namo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)