Visa ši istorija nutiko praėjusį penktadienį, rugpjūčio 20-osios vakarą. Bendrajam pagalbos centrui 22 val. 23 min. pranešta apie atvira liepsna degantį pastatą.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, pirmosios ugniagesių pajėgos įvykio vietoje pasirodė maždaug po 15 min. nuo pranešimo.

Į gaisrą atvykusius gelbėtojus gyventojai pasitiko įpykę, todėl vieną gaisrininką, gimusi 1969 m., primušė, smūgiavo jam tiesiai į galvą. Dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. Už tai gresia viešieji darbai, areštas arba laisvės atėmimas iki 1 metų.

„Įtariamųjų kol kas nėra, konflikto priežastis aiškinamės. – informavo Tauragės policijos atstovė Lina Banienė. – Neatmetama versija, kad vietiniai gyventojai sukėlė fizinį skausmą, nes buvo nepatenkinti per ilgu atvykimo laiku.“

Kaip Delfi pasakojo Šilalės priešgaisrinės tarnybos viršininkas viršininkas Vaidotas Kėbla, žmonės atvykusiam gelbėtojui smūgiavo į galvą. Nukentėjęs pareigūnas šiuo metu gydosi sužalojimus namuose.

„Mano praktikoje dar nebuvo pasitaikę atvejų, kad prieš pareigūną būtų panaudota fizinė jėga, bent pas mus rajone“, – sakė V. Kėbla.

Viršininkas nespekuliavo, kas galėjo užpulti pareigūną, tai ištirs policija. Tačiau jis paminėjo, kad stebėti degančio pastato susirinko gausus būrys žiūrovų, jau atvykus į vietą pakelėje buvo pristatyta daugybė automobilių.

Pašnekovas paminėjo, kad pajėgos būtų greičiau atvykusios į gaisravietę, tačiau pirmasis apie įvykį pranešęs žmogus liepsnas pamatė iš toli ir nurodė ne tą vietą, kur iš tiesų kilo gaisras.

Suklaidinti gelbėtojai nuskubėjo visai į kitą kaimą ir tik netrukus sulaukė tikslesnės informacijos. Būtent dėl to jie šiek tiek sugaišo.

Be to, gaisro būta sudėtingo, užsidegė didelis ūkinis pastatas, kurio viena dalis – mūrinė, kita – medinė.

Darbų nepalengvino ir tai, kad žmonių primuštas pareigūnas turėjo vadovauti gaisro gesinimui, tačiau po užpuolimo negalėjo tęsti tarnybos.

„Degė ūkinis pastatas, kurio viduje sukrauti šieno rulonai. Patį sudėtingumą dar sudarė ir tai, kad vienas vandens telkinys buvo netoli, tačiau jame buvo labai mažai vandens, todėl vandenį gaisro gesinimui reikėjo vežioti nuo hidranto, esančio maždaug 2 km atstumu“, – pasakojo V. Kėbla.

Per gaisrą nudegė pastato stogas, visiškai supleškėjo medinė jo dalis, 150 rulonų šieno ir viduje buvę daiktai. Neatmetama versija, kad pastatas buvo padegtas.

Ugniagesiai čia darbavosi visą naktį, gaisro likvidacija paskelbta tik 06 val. 28 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (322)