Kruvina drama įvyko šiemet kovo 5-ąją Skuodo rajone, Šliktinės kaime. A. Taurinskas su draugu pas kaimyną pjovė malkas. Šis už talką vyrams davė penkis eurus. Vyrai iškart patraukė į parduotuvę, nusipirko butelį ir išgėrė.

Įkaušęs A. Taurinskas grįžo namo, kur rado taip pat neblaivią 63 metų sugyventinę Joaną Bučienę. Vyras įtūžo, kad moteris įkaušusi, o krosnis nepakurta, namuose šalta. Todėl sugyventinis pastūmė moterį, ši krito ir susižalojo galvą.

A. Taurinskas sugyventinę pakėlė ir pasodino ant suolo. Tada atsidengė puodą, ieškodamas maisto, o kai nerado garuojančių pietų, įtūžo dar labiau ir sunkiu puodo dangčiu trenkė moteriai per galvą.

Po smurto proveržio A. Taurinskas nuėjo miegoti, greta atsigulė ir sugyventinė. Vyras po kiek laiko išgirdo, kad moteris gargaliuoja, jai darosi vis blogiau. Jis bėgo pas kaimynus, paprašė iškviesti greitąją pagalbą, pats darė dirbtinį kvėpavimą, gaivino amoniaku. Tačiau moteris namuose mirė nuo kraujo išsiliejimo į smegenis, nes buvo smarkiai sumušta galva.

A. Taurinskas iškart prisipažino, ką padarė, savo kaltės neneigė. Jis gailėjosi savo poelgio.

Tačiau teismas įvertino tai, kad jis prieš sugyventinę smurtavo nuolat, todėl įvardijo jį recidyvistu. A. Taurinskas jau yra kelis kartus teistas dėl smurto artimoje aplinkoje.

Šiemet sausį jis užlaužė sugyventinei ranką ir pastūmė į priekį. Po tokio išpuolio moteriai lūžo žastikaulis ir raktikaulis.

Kaimynai teisme liudijo, jog J. Bučienė dažnai vaikščiojo sumušta, tačiau niekam nesiskundė, todėl niekas ir nesikišo į poros reikalus. Kaimynai kartais apie susidariusią padėtį pranešdavo J. Bučienės dukroms, jos atvažiuodavo, pasikalbėdavo su mama ir jos sugyventiniu, situacija kuriam laikui pagerėdavo.

A. Taurinskas prisipažino, jog moterį mušdavo tik tada, kai būdavo girtas, o kodėl taip elgdavosi, negalėjo paaiškinti. Kaimynai liudijo, jog yra matę, kaip A. Taurinskas sugyventinę talžo kastuvu.

Alkoholiu piktnaudžiavo ir J. Bučienė. A. Taurinskas su J. Bučiene kartu gyveno aštuonerius metus. Moteris su jaunesniu vyru apsigyveno po savo sutuoktinio mirties.

Valstybės kaltinimą palaikantis prokuroras tesimo prašė A. Taurinskui skirti 14 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę – ne tik už nužudymą, bet ir už nežymų sveikatos sutrikdymą.

Teismas konstatavo, jog A. Taurinsko kaltė dėl jam inkriminuotų kaltinimų visiškai įrodyta, be to, jis pats prisipažino, nuodugniai viską papasakojo, padėjo ikiteisminio tyrimo pareigūnams.

Tačiau sunkinanti aplinkybė yra ta, jog nusikaltimo padarymo metu A. Taurinskas buvo girtas, o tai iš esmės ir lėmė, kad jis nužudė savo sugyventinę, anksčiau buvo jai sutrikdęs sveikatą.

Įvertinės visas aplinkybes Klaipėdos apygardos teismas A. Taurinskui skyrė 14 metų laisvės atėmimo bausmę, kuri yra bausmės vidurkis už tokį nusikaltimą. Bausmę vyras atliks pataisos namuose.

Nukentėjusiosiomis šioje byloje buvo pripažintos dvi nužudytosios dukros, tačiau jos iš kaltinamojo neprašė atlyginti nei turtinės, nei neturtinės žalos.