Alytaus policija paskelbė, kad pirmadienio popietę iš Druskininkų teismo rūmų pabėgo Gediminas Akelis.

Kaip Delfi pasakojo policijos atstovė Kristina Janulevičienė, be antrankių į teismą nuosprendžio už vagystę ir viešosios tvarkos pažeidimus išklausyti atvežtas G. Akelis išlaukė savo šanso ir paspruko nuo jį konvojavusių Kauno pareigūnų.

Pašnekovė svarstė, kad vyras tikriausiai ne pirmą kartą yra šiame teisme, įsiminė pastato infrastruktūrą bei niuansus ir iš anksto apmąstė pabėgimo planą, kuris buvo pakankamai elementarus.

„Pabėgo iššokęs pro langą“, – informavo K. Janulevičienė.

Tiesa, laisve jis ilgai nepasidžiaugė ir buvo netrukus sulaikytas Druskininkuose.

Pabėgimas neturėjo ir jokios įtakos nuosprendžio paskelbimui. Jis pripažintas kaltu dėl 3 nusikaltimų ir iš viso jam skirta 10 mėnesių bausmė.

Spruko į Lenkiją

Įdomu tai, kad vieną iš nusikaltimų G. Akelis sugebėjo įvykdyti šių metų kovo 2 dieną, tuo metu jis vis dar atlikinėjo laisvės atėmimo bausmę atvirojoje kolonijoje. Tos dienos rytą į vaistinę užėjęs G. Akelis slapta pavogė senėjimą lėtinančio veido kremo pakuočių už daugiau nei 150 eurų.

Praėjus kiek daugiau nei dviem savaitėms nuo šio nusikaltimo, kovo 19-ąją G. Akelis iš atvirosios kolonijos buvo išleistas į Druskininkų ligoninę. Kai jis laiku negrįžo į laisvės atėmimo vietą, buvo paskelbta nuteistojo paieška.

G. Akelio sprendimas bėgti stebino, nes iki bausmės pabaigos jam buvo telikęs mėnesis, planuota jį į laisvę išleisti gegužės 18 dieną. Dėl to vyras tarp pareigūnų užsitarnavo bukiausio metų bėglio titulą.

Tąkart G. Akelis laisve spėjo pasidžiaugti parą ir nusigauti net į užsienį – jį sulaikė lenkų policija Augustave.

Įtarimų jis sukėlė po to, kai vienoje degalinėje prisipylė degalų už 300 zlotų ir nuvažiavo nesusimokėjęs. Atvykę pareigūnai automobilį rado numestą greta degalinės be vairuotojo. Netrukus paaiškėjo, kad šis „Audi“ vogtas.

Netrukus gautas dar vienas pranešimas, kad jau kitoje, netoli esančioje degalinėje, siaučia agresyvus vyras. Ten nuvykę policininkai sulaikė G. Akelį ir išsiaiškino visą tos dienos scenarijų.

Pasirodo, vogtu automobiliu nuo lietuviško teisingumo bėgęs G. Akelis netyčia į „Audi“ pripylė ne tų degalų – vietoje dyzelio baką pripildė benzinu. Vos išvažiavus iš degalinės automobilis sustojo.

Siautėti pradėjo iškart

Lenkijoje G. Akeliui iškelta byla už vagystę, viešosios tvarkos pažeidimą ir atsisakymą užsidėti apsauginę kaukę.

Tačiau kaimynų pareigūnai netruko atiduoti lietuvį į tėvynę, ten jam iškelta byla už automobilio vagystę pabėgimą, kuri tebėra nagrinėjama.

Įdomu tai, kad nepaisant pabėgimo, nuteistasis vis tiek buvo išleistas į laisvę pagal planą - gegužės 18 dieną.

Vos dvi dienas praleidęs laisvėje jis jau ėmė daryti ir naujus nusikaltimus. Jau gegužės 20-osios vakarą vyras siautėjo degalinėje Druskininkuose, kur siautėjo grasindamas darbuotojoms susidorojimu.

G. Akelis ten ant prekių laistė garstyčias ir kečupą, sudaužė stendus ir metė gėrimo buteliuką į vieną iš klientų. Kodėl taip elgėsi jis paaiškinti negalėjo, nes buvo per girtas.

Antrankiai (asociatyvi nuotr.)

Jau kitos dienos rytą G. Akelis darbavosi „Norfoje“, ten pavogė 6 brendžio butelius, skustuvų, dantų pastą, skutimosi želė, iš viso pasisavino daiktų už beveik 200 eurų.

Praėjus maždaug mėnesiui po šios vagystės jis buvo sulaikytas ir vėl uždarytas. Laisvės kol kas jis ilgai neišvys, nes su ankstesniais nuosprendžiai subendrinus pirmadienį skirtą bausmę iš viso už grotų jam teks praleisti 3 metus ir 4 mėnesius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)