Ketvirtadienį Vilniaus antrojo policijos komisariato tyrėjai, turėdami informacijos, kad romų tautybės sutuoktinių pora prekiauja narkotinėmis medžiagomis, surengė pasalą.

Apie 11.40 val., F. Vaitkaus bei S. Dariaus ir S. Girėno gatvių sankryžoje, prie šviesoforo, pareigūnai pastebėjo ieškotą „VW Passat“. Iššokę iš nežymėto tarnybinio automobilio, tyrėjai pribėgo prie „VW Passat“ ir sulaikė moterį (gim. 1960 m.) bei vyrą (gim. 1957 m.).

Automobilio apžiūros metu narkotinių medžiagų nebuvo rasta, tačiau Vilniaus 2 policijos komisariate, atlikus detalesnę asmenų apžiūrą, pas moterį buvo rasta įtartina kapsulė.

Pasirodo, įtariamoji apatiniuose drabužiuose, ties pilvu, slėpė „Kinder Surprise“ kapsulę (kurioje būna žaisliukas) su narkotikais. Rastos 39 dozės, įtariama, heroino. Viena tokio dozė sostinės gatvėse kainuoja 6 eurus, stipriai įklimpusiems narkomanams per dieną tokių dozių prireikia net per 20.

Gina savo mylimąją

Moters vyras pareigūnams sakė, kad jo žmona tikrai neprekiauja narkotikais, jog tuo netiki ir taip nėra. Anot moteriškės, ji narkotikus tiesiog rado.

Pareigūnai, netikėdami sulaikytųjų istorija, surengė kratą ir jų namuose. Nustebino tai, kad ten buvo rasta tik 362 eurai. Manoma, kad sutuoktinių sūnus, prieš pareigūnams atvykstant, viską išnešė iš namų ir pats pasišalino.

Stebuklingas taboro vanduo

Sutuoktinių šeima anksčiau gyveno tabore, tačiau, nusprendus jų nelegaliai pastatytą namą nugriauti, jiems buvo suteiktas socialinis būstas prie pat Vilniaus oro uosto.

Visgi šeimyna dažnai apsilanko Žemutiniame tabore, įtariama, tam, kad parduotų narkotikus. Visus pareigūnų turimus duomenis vyriškis neigia. Jis teigia, kad su žmona į taborą važiuoja, nes namuose jiems vanduo yra neskanus, todėl į ankstesnę gyvenamąją vietą važiuoja prisipilti skanesnio vandens.

Gresia rimti nemalonumai

Moteriai gresia rimti nemalonumai - už narkotinių medžiagų platinimą jai gali tekti pasėdėti įkalinimo įstaigoje. Vyrui nusimato švelnesnė bausmė - už pagalbą žmonai platinti narkotikus jis atsipirks bauda.

Sutuoktiniai yra sulaikyti, o automobilis saugomas policijos komisariato teritorijoje. Transporto priemonės likimas dar neaiškus, gali būti, kad bus nuspręsta ją konfiskuoti.