Pareigūnai informuoja, kad kasdien Vilniaus apskr. policija sulaukia daugiau nei 50 pranešimų apie bandymus išgauti finansinę informaciją, elektroninės bankininkystės duomenis arba kitais būdais išvilioti pinigus, taip pat pranešimų, kai žmonės, įtikėję sukčiais, netenka visų savo santaupų. Didžiausia birželį sukčių išviliota pinigų suma siekia daugiau nei 11 tūkst. eurų. Tačiau liepos 27 d. sukčiai pasisavino iš asmens net 19 600 eur.

Policijos pareigūnai atkreipia dėmesį, kad šie sukčiai bendrauja rusų kalba, nes skambina dažniausiai iš užsienio, todėl, pasiūlius kalbėti lietuviškai, pokalbį iškart nutraukia. Policija perspėja, jeigu bankas arba jo atstovas prašo jūsų atskleisti savo PIN kodą ar kitus slaptažodžius, reikalauja pervesti pinigų į kitas sąskaitas, arba klausinėja apie finansinės operacijas Jūsų sąskaitose, jokiu būdu to nedarykite.

Atminkite, jūsų bankas niekada neprašys atlikti tokių veiksmų. Jei manote, kad galėjote atskleisti savo elektroninės bankininkystės duomenis sukčiui, nedelsdami kreipkitės į banką ir visuomet praneškite policijai apie galimus sukčiavimo atvejus, net jei ir netapote sukčių auka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)