26 metų R.Jankauskas buvo suimtas 10 parų. Šis terminas baigiasi penktadienį. Prokurorai prašė kardomąjį suėmimą pratęsti dar dviem mėnesiams, tačiau teisėjas, motyvuodamas, kad nelegalaus ginklo laikymas nėra sunkus nusikaltimas, šį prašymą atmetė.

Kiti Palangoje sulaikytieji - 37 metų Giedrius Polita, 35 metų Edmundas Bilinskas, kuris yra praėjusių metų lapkritį Vilniuje nužudyto Lietuvos bokso federacijos prezidento Remigijaus Daškevičiaus motinos vyras, ir 30-metis Darius Mačianskas - buvo paleisti. Minėtiems asmenims skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Kaip Eltą informavo bylą tiriantys pareigūnai, R.Jankauskui ir G.Politai jau pareikšti kaltinimai dėl neteisėto šaunamojo ginklo bei šaudmenų laikymo. Kiti asmenys apklausti kaip įtariamieji.

ELTA primena, kad minėtus kauniečius policijos pareigūnai sulaikė liepos 28-osios pavakare Palangoje. R.Jankausko vairuojamame automobilyje "BMW 728" rastas ir paimtas 38 kalibro pistoletas "Taurus" su panaikintu numeriu bei 5 šoviniais dėtuvėje.

Kitame automobilyje "Audi 100", kurį vairavo G.Polita, buvo rasta neperšaunama liemenė. Šio automobilio vairuotojas turėjo 9 milimetrų kalibro pistoletą "Sig Sauer" taip pat su panaikintu numeriu ir 7 šoviniais dėtuvėje.