VSAT informuoja, kad ketvirtadienį Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai bei kinologas su šunimi patruliavo pasienyje su Baltarusija ties Vilniaus rajono Mačiuliškių kaimu.

Miške pasieniečiai pastebėjo grupę asmenų, kuriuos sulaikė. 6 vyrai turėjo Vietnamo piliečių pasus. Šių sulaikytųjų amžius yra nuo 23-ejų iki 40-ies. Dar du dokumentų neturėję asmenys prisistatė 15-mete ir 14-mečiu Vietnamo piliečiais, tačiau dėl jų nurodyto amžiaus tikslumo abejojama.

Kartu sulaikytas ir savo šalies pasą turėjęs 35-erių kirgizas, įtariama, galėjęs būti vietnamiečių vedliu. Jį bei 8 vietnamiečius pasieniečiai uždarė į areštinę. VSAT Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Praėjusį savaitgalį pasieniečiai Švenčionių rajone ir Kaune sulaikė 12 nelegalių migrantų iš Vietnamo, 2 jų gabenimu įtariamus latvius bei čečėną.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 183 nelegalius migrantus iš Vietnamo, bandžiusius neteisėtai patekti į Lietuvą. Pagal pilietybes vietnamiečių yra sulaikoma daugiausiai, šių nelegalių migrantų skaičius pastaruoju metu sparčiai augo. Prieš kelerius metus tarp sulaikytų nelegalių migrantų dominavusių Gruzijos piliečių šiuo metu yra sumažėję. Šiemet jų VSAT pareigūnai sulaikė 49.