Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje prokurorų kaltinimų dėl plėšimo, seksualinio prievartavimo bei išžaginimo sulaukė 21 metų vilnietis Vladislavas Sadovskis.

Kadangi baudžiamoji byla susijusi su seksualinės prievartos panaudojimu, teisėja Inga Štuopienė ją nagrinėja neviešuose posėdžiuose – taip siekiama apsaugoti nukentėjusiosios merginos interesus.

Viešumo vengia ir nusikaltimais apkaltintas V. Sadovskis – į teismą atvykęs kaltinamasis slėpėsi nuo fotografo, jį įnirtingai bandė apsaugoti proceso baigties koridoriuje laukusi motina.

V. Sadovskis yra gerai žinomas policijos pareigūnams – antradienį kaip tik įsiteisėjo praėjusių metų rugpjūtį jam paskelbtas nuosprendis dėl vagysčių.

Nors kaltinimų jaunas vyras nepripažįsta, tačiau ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai mano, kad jų surinkta pakankamai. Be to, savo pozicijos nepakeitė ir nukentėjusioji mergina – ji susidūrimo su V. Sadovskiu iki šiol negali pamiršti. Apie tai, ką patyrė, nukentėjusiąjai teko dar kartą papasakoti teismo salėje.

Bylos duomenimis nustatyta, kad mergina seksualiai prievartaujama ir žaginama buvo šių metų sausio 24-osios vakarą, apie 18.25 val., Vilniuje, S. Konarskio g., prie vieno namo, esančio visai netoli kino teatro.

Nukentėjusioji pareigūnams pasakojo, kad su kaimynystėje gyvenančiu V. Sadovskiu ėjo gatve, kai šis ją prievarta esą nusitempė prie vieno namo ir pareiškė, jog nori su ja pasimylėti. Iki to laiko jokių santykių su vyrais neturėjusi mergina priešinosi tokiam pasiūlymui, tačiau, anot jos, kaimynas net negirdėjo – ją išrengė ir patenkino savo seksualinę aistrą.

Mergina teigė, kad bandė priešintis, tačiau tuo metu gatvėje lyg tyčia nebuvo nė gyvos dvasios. Anot jos, kaltinamasis lytinį aktą atliko tiesiog ant sniego – tą vakarą buvo bene šalčiausia šių metų diena, termometrų stulpeliai tuo metu rodė net apie 20 laipsnių šalčio.

Nuskriaustos merginos kaimynas iš jos dar pagrobė mobilųjį telefoną bei piniginę su joje buvusiais 25 litais.

Apie tai, kad buvo išžaginta, mergina pranešė bendruoju pagalbos telefonu, ją iš įvykio vietos išsivežė greitosios pagalbos medikai. Tuo metu V. Sadovskį atsitiktinai pastebėjo viena mergina – ji pamatė, kaip šis į šiukšlių dėžę išmeta piniginę ir mobilųjį telefoną. Apie tai ji pranešė policijos pareigūnams.

V. Sadovskis netrukus buvo sulaikytas, tačiau jis neigė, kad naudojo fizinę ir psichinę prievartą prieš nukentėjusiąją. Tokios pačios pozicijos jis laikėsi ir teisme – vyras pareiškė, kad savo versiją išdėstys tik tuomet, kai teisme bus apklausti visi liudytojai bei pagarsinta baudžiamojoje byloje esanti medžiaga.

Jeigu teisme bus įrodyta V. Sadovskio kaltė, jam grės laisvės atėmimo iki septynerių metų bausmė. Kol teismas nėra paskelbęs nuosprendžio, V. Sadovskis laikomas nekaltu.

Seksualinio pobūdžio prievartą patyrusios moterys iš visos Lietuvos gali kreiptis tel. 865500775, el. paštu kmd.asoc@gmail.com < a href="mailto:kmd.asoc@gmail.com"> (teikiama profesionali teisininko,
psichologo pagalba bei atstovavimas bylose).